teriyaki kippenvleugels van de BBQ

Teriyaki Chicken Wings

Kippenvleugels op de BBQ zijn natuurlijk altijd een goed idee. Mijn recept voor Sticky Chicken Wings is erg populair en ik heb er nu weer een voor je die ik je van harte aan kan raden; Deze Teriyaki Chicken Wings! Ook deze kippenvleugels van de BBQ zijn lekker sticky, door de saus van teriyaki en honing, en hebben een lekker Azitaisch tintje. Zeker een aanrader om deze eens te serveren vooraf, op een lekkere plank vol BBQ snacks of tijdens de borrel!

broodje rib fingers

Broodje Ribfingers

Iberico Ribfingers ken je wellicht wel. Ze zijn inmiddels erg bekend onder BBQ liefhebbers en ik durf wel te stellen dat ze een BBQ klassieker in wording zijn. Een ribfinger is eigenlijk het vlees van de sparerib, maar dan zonder de botjes. De Iberico Ribfingers worden gesneden van het buikspek en zijn in feite een overblijfsel, omdat ze bij Iberico buikspek het vlees dat tussen de ribben vandaan komt niet aan het buikspek laten zitten. Ze willen daar een plat stuk vlees en dus snijden ze het vlees dat uiteindelijk […]

BBQ Jalapeno Popper Breekbrood

Jalapeño Popper Breekbrood

Pizzadeeg is geschikt voor meer dan alleen het bakken van pizza’s! Pak er een skillet bij, beleg het deeg en rol het op en je bakt een heerlijk breekbrood op de BBQ. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit jalapeño popper breekbrood? Gevuld met kruiden roomkaas, jalapeño, cheddar en wat BBQ rub en echt superlekker om te serveren als voorgerecht óf voor bij een borrel. Ik zeg doen!

Pizza Blauwe Kaas Peer en Walnoot van de BBQ

Pizza met Blauwe Kaas & Peer

Het werd wel weer eens tijd om zelf pizza te bakken op de BBQ! We vinden het zó lekker, maar vanwege tijdgebrek doen we het toch niet zo vaak als we zouden willen. Maar eens verandering in brengen de komende tijd! Anyway, er lag nog wat blauwe kaas in de koelkast en het leek me wel leuk die te gebruiken voor de pizza’s. En als je die dan combineert met mascarpone als basis en peer en walnoten als toppings, dan krijg je gewoon een heel erg lekker pizza! Aanrader om […]

Caribische Ribfingers van de BBQ

Caribische Ribfingers

Als er Iberico ribfingers op de BBQ gaan scoor ik hier thuis punten. En dat snap ik wel, want ze zijn gewoon heel erg lekker. Op de site staan dan ook al een aantal recepten voor ribfingers online en daar komt er nu weer eentje bij. Dit keer ging ik voor een Caribisch tintje, door de ribfingers eerst in een jerk achtige rub te zetten, om ze vervolgens af te maken met een zelfgemaakte BBQ saus met rum en ananas. En dat beviel erg goed! BBQ Junkie raadt dit recept […]

Gerookte Beef Hammer van de BBQ

Beef Hammer met Koffie Rub

Alweer een hele tijd terug ging ik hier met een paar vrienden aan de slag met een beef hammer op de BBQ. Alleen omdat het die middag vooral heel gezellig was en we iets minder bezig waren met die beef hammer op de BBQ was het resultaat niet helemaal zoals gewenst. Dat moest dus een keer over. En dit keer met succes! In 5 uur rookte en gaarde ik een mooie beefhammer van het Rubia Galega rund tot een heerlijk eindresultaat. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader, al […]

Honing Mosterd Aardappeltjes van de BBQ

Honing Mosterd Aardappeltjes

Bijgerechten van de BBQ zijn voor mij minstens zo belangrijk als het hoofdgerecht. Ik probeer dan ook bijna altijd om de volledige maaltijd op de BBQ te bereiden en een aardappelgerecht mag dan natuurlijk niet ontbreken. Dit keer ging ik voor krieltjes in de schil, die ik bakte in een skillet. Door de aardappeltjes te coaten in een mengsel van honing en mosterd krijg je heerlijke aardappeltjes van de BBQ, zie ik je zeker kan aanraden!

Peren Kruimeltaart van de BBQ

Peren Kruimeltaart

Taart bakken op de BBQ blijft iets waarvan veel mensen verbaasd zijn dat het ook kan. Maar dat gaat dus prima! Door indirecte hitte te gebruiken maak je van je BBQ eigenlijk een oven en dat betekent dat je dus alles op de BBQ kunt bereiden dat ook in de oven kan. Voor het bakken van taarten gebruik ik zelf wel graag een neutrale houtskool, zodat de BBQ smaak niet te veel wordt, maar ik kan je aanraden om bijvoorbeeld deze Peren Kruimeltaart eens te bereiden op je BBQ!

Omgekeerde Appelcake uit de Skillet

Omgekeerde Appelcake

Een cake bakken op de BBQ? Oh jazeker! Eerder bakte ik al eens een appel cake op de BBQ en dit keer werd het een variant op die cake, gebakken in de skillet. Het grootste verschil tussen de appelcake en deze omgekeerde appelcake? Door de bodem te bestrooien met basterdsuiker en daar de appel over te verdelen krijg je een heerlijk laagje karamel en gekarameliseerde appels boven op de cake, zodra je de cake hebt omgedraaid. Aanrader om eens te serveren als dessert of voor bij de koffie!

Brie in Serranoham

Brie in Serranoham

Een lekker voorafje of een hapje voor bij de borrel bereiden op de BBQ? Say no more! Dan is deze brie in serranoham namelijk écht een aanrader! De voorbereiding is eenvoudig, de bereiding is zo gepiept en de smaak van deze brie in serranoham van de BBQ is zó lekker! Hier wordt ie inmiddels regelmatig gemaakt en hij past ook perfect bij de feestdagen. Dan zou je zelfs nog kunnen experimenteren met bijvoorbeeld cranberry compote bovenop de brie. Oh, en ook met camembert is dit trouwens zeer lekker!

Camembert in Bladerdeeg van de Pizzasteen

Camembert in Bladerdeeg

Bladerdeeg, kaas en gekarameliseerde uien. Dat kan alleen maar lekker worden toch? En dat was deze camembert met gekarameliseerde rode uien in bladerdeeg dan ook! Met de kerstdiners en oud & nieuw op komst is dit nog wel een leuk gerechtje voor op de BBQ, dat je zou kunnen serveren als voorgerecht of als hapje bij de borrel. Eenvoudig, qua werk ook niet zoveel voorbereiding en super lekker! Grote kans dat ie hier thuis weer aangevraagd gaat worden zo tegen de Kerst aan.

Perzik Galette van de Pizzasteen

Perzik Galette

Een galette bakken op de BBQ is misschien wel de eenvoudigste manier om lekker dessert te bereiden op de BBQ. Eerder deelde ik al eens de recepten voor de appel galette en de peren galette. Nu komt daar ook een heerlijke galette met perzik bij. Het principe blijft hetzelfde en dit kun je natuurlijk met nog veel meer fruit doen. En dan gewoon serveren met een heerlijke bol ijs en een dot slagroom. Perfect!