Gerookte Beef Hammer van de BBQ

Beef Hammer met Koffie Rub

Alweer een hele tijd terug ging ik hier met een paar vrienden aan de slag met een beef hammer op de BBQ. Alleen omdat het die middag vooral heel gezellig was en we iets minder bezig waren met die beef hammer op de BBQ was het resultaat niet helemaal zoals gewenst. Dat moest dus een keer over. En dit keer met succes! In 5 uur rookte en gaarde ik een mooie beefhammer van het Rubia Galega rund tot een heerlijk eindresultaat. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader, al […]

kip grillworst kaas tweepuntnul uitgelicht

Kip Grillworst met Kaas 2.0

Alweer heel wat jaren terug schreef ik een recept om zelf kip grillworst met kaas te maken. Een leuk recept dat nog altijd veel bezocht wordt. Het stond echter toch al een hele tijd op mijn to do lijst om een 2.0 versie te maken, met de juiste tools en wat andere ingrediënten voor een nóg beter en langer houdbaar resultaat. Dat langer houdbaar was hier trouwens niet echt nodig, want deze grillworst ging er zo doorheen tijdens een familieweekend! Anyway, ik bestelde bij Van Beekum hun grillworst pakket, kocht […]

gerookte kippenpoten uitgelicht

Gerookte Kippenpoten

Tijd voor Classic BBQ met kippenpoten van de BBQ! Kippenpoten zijn hier al zo vaak op de BBQ gegaan, maar onlangs vroeg ik me af waarom ik er dan geen recept voor online had. De bereiding is dan wel niet zo ingewikkeld, maar deze kippenpoten moet je toch echt eens proberen! Rustig gerookt met appelhout, lichtjes afgelakt en perfect sappig! En een goed alternatief voor een hele kip, omdat je niet het risico hebt van droge kipfilets. Kortom, een klassieker die je zo nu en dan gewoon op de BBQ […]

caveman style longhaas uitgelicht

Caveman Style Longhaas

Het werd wel weer eens tijd om het rooster van de BBQ aan de kant te zetten en een mooi stukje vlees Caveman Style te grillen. Eerder deelde ik al eens het recept voor Caveman Style Tomahawk Steak, maar een andere mooie steak die zich erg goed leent voor de caveman style bereiding is de longhaas. Een mooi stuk werkvlees met een wat grovere textuur. Sowieso al lekker van de BBQ, maar gecombineerd met de korst van de bereiding in de kolen een top combinatie. Zeker eens proberen dus!

pulled chicken dutch oven uitgelicht

Pulled Chicken uit de Dutch Oven

Pulled Chicken behoort voor mij ook wel tot de classics die op menig BBQ feestje van de BBQ komt. Gemakkelijk in een grote hoeveelheid te maken, makkelijk voor te bereiden en heerlijk op een broodje te serveren. Of als topping op je nacho’s, voor pulled chicken kroketten of voor een vulling van je taco’s. Dit keer bereidde ik de pulled chicken in de Dutch Oven, waarbij je misschien nog wel meer pulled chicken kunt bereiden dan wanneer je de kippendijen enkel rookt op de BBQ. In dit recept overigens geen […]

tbone steak board sauce uitgelicht

T-bone Steak met Board Sauce

Weer een mooi steak recept voor je en wel voor de T-bone steak. Qua looks is de T-bone steak (eigenlijk gebruikte ik een Porterhouse Steak. Het verschil kun je in dit Porterhouse Steak recept teruglezen) in mijn ogen één van de mooiste steaks om te serveren. Alleen zout en peper kan voor de T-bone al genoeg zijn, maar als je iets meer wil uitpakken is dit T-bone recept met een zogeheten board sauce een aanrader. Board sauce is een beetje een hippe naam trouwens voor het feit dat je de […]

gerookt varkensrack uitgelicht

Gerookt Varkensrack

Ik had al een tijdje een prachtig Iberico Varkensrack in de vriezer liggen, maar bij gebrek aan uitgebreide etentjes met wat meer mensen kwam het er maar niet van om dit varkensrack eindelijk eens te bereiden. Tot een paar weken terug! Ik ontdooide het vlees en besloot al snel om de Weber SmokeFire te gebruiken om het varkensrack mooi te kunnen roken met pellets van kersenhout. En om het Iberico vlees mooi uit te laten komen koos ik voor een eenvoudige rub van zout, zwarte peper en knoflook, ook wel […]

homemade bacon uitgelicht

Homemade Bacon

Zelf bacon maken stond al een tijdje op mijn lijst, maar op de een of andere manier hield het proces van pekelen met colorozozout me een beetje tegen. Onterecht, want een basis pekel voor bacon is doodeenvoudig en het zelf maken van bacon is dan ook een eitje. Toen ik bij de slager was nog even de verhouding colorozozout en suiker doorgenomen en vergeleken met wat ik op internet (met name Het BBQ Genootschap) al tegen was gekomen en ik kon aan de slag. Het pekelen duurt vervolgens wel even, […]

gepofte aardappelen pulled pork uitgelicht

Gepofte aardappelen met Pulled Pork

2 klassiekers combineren tot één gerecht mooi BBQ gerecht. Dat leek me wel een goed idee. En later kwam ik er achter dat ik waarschijnlijk onbewust ben geïnspireerd door Noskos! Die combineerde gepofte aardappelen al eens met pulled pork en in dit recept doe ik het nog eens dunnetjes over. Mijn recept is net iets anders, dus aan jou om ze allebei te proberen en de lekkerste vaker te bereiden! In dit recept ga ik er van uit dat je de pulled pork al hebt bereid. Heb je dat nog […]

pulled pork boston butt uitgelicht

Pulled Pork van Boston Butt

Pulled Pork is natuurlijk een absolute BBQ klassieker en mijn pulled pork recept doet zijn werk iedere keer weer. Zowel bij mij thuis, als bij de mensen die laten weten hoe hun pulled pork sessie is verlopen. Desalniettemin stond het al een tijdje op mijn lijstje om eens pulled pork te bereiden zonder te injecteren en in te pakken. De BBQ en het vlees hun werk laten doen en niet willen ingrijpen om het proces te versnellen. Dus koos ik voor een mooi stuk Livar Boston Butt, zette het in […]

bavette spiesen kruidenboter uitgelicht

Bavette Spiesen met Kruidenboter

Dat je met bavette van alles kunt weet je waarschijnlijk al wel. Zo legde ik al eens uit hoe je een bavette perfect grilt in zijn geheel, bereidde ik een bavette rollade en ging ik ook al eens voor een mooie tagliata met bavette. Dit keer gaan we op een wat klassiekere toer, maar dan wel in spiesvorm, want ik maakte bavette spiesen met kruidenboter. Eenvoudig, maar zó lekker!

bananen rolo uitgelicht

Bananen met Rolo’s

Hoewel ik zelf totaal niet van bananen houdt stond dit dessert al een hele tijd op de wishlist van een aantal van mijn regelmatig terugkerende BBQ gasten. Banaan, gevuld met Rolo’s dus. Eerder bereidde ik ze al een met gewone chocolade, maar de karamel van de Rolo’s geeft dit gerecht nog net dat beetje extra (heb ik van horen zeggen, want ik heb dit toetje van de BBQ zelf dus niet geproefd). De bereiding is doodeenvoudig en dat maakt deze bananen met Rolo’s dan ook ideaal als afsluiter van een […]