gerookte kippenpoten uitgelicht

Gerookte Kippenpoten

Tijd voor Classic BBQ met kippenpoten van de BBQ! Kippenpoten zijn hier al zo vaak op de BBQ gegaan, maar onlangs vroeg ik me af waarom ik er dan geen recept voor online had. De bereiding is dan wel niet zo ingewikkeld, maar deze kippenpoten moet je toch echt eens proberen! Rustig gerookt met appelhout, lichtjes afgelakt en perfect sappig! En een goed alternatief voor een hele kip, omdat je niet het risico hebt van droge kipfilets. Kortom, een klassieker die je zo nu en dan gewoon op de BBQ moet gooien!

gerookte kippenpoten recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Marineren: 4 uur
Totale tijd: 5 uur 50 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 283kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de kippenpoten uit de verpakking en dep ze rondom droog met wat keukenpapier. Controleer de kippenpoten vervolgens op kleine loshangende stukjes vlees en vel en snijd dit weg.
  • Neem nu je BBQ rub en bestrooi de kippenpoten hier rondom mee. Wrijf de rub goed in, leg de kippenpoten vervolgens in een schaal en dek deze af. Zet in de koeling en laat daar een uur of 4 staan.
  • Steek een paar uur later de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan het rookhout toe aan de brandende kolen en leg de kippenpoten op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en rook de kippenpoten een uur en een kwartier.
  • Neem na een uur het kommetje en doe hier de BBQ saus en appelsap in en roer door elkaar. Zet het kommetje op de BBQ en laat warm worden.
  • Pak, zodra de kippenpoten een uur en een kwartier op de BBQ liggen, je bastingkwast er bij en bestrijk de kip rondom met de BBQ saus. Sluit de BBQ vervolgens weer met de deksel en gaar de kippenpoten nog een laatste kwartier.
  • Hierna mogen de kippenpoten van de BBQ. Je kunt eventueel de kerntemperatuur nog controleren. Deze moet minimaal 70 graden zijn, maar is waarschijnlijk al wat hoger.
  • Laat de kippenpoten nu 5 minuutjes rusten en serveer ze vervolgens. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 283kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 21g | Fat: 21g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 9g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 124mg | Potassium: 276mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 161IU | Vitamin C: 0.5mg | Calcium: 27mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Gerookte Kippenpoten van de BBQ

2 reacties

  1. 5 sterren
    Zo wat een simpel maar lekkere manier van kip bereiden!
    Op deze warme zomerdag 2 lekkere kippenpoten klaargemaakt, ze smaakten heerlijk en lekker sappig!
    Dit recept gaan we vaker gebruiken!

5 from 7 votes (6 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling