Big Mac Smashed Tacos

Big Mac Smash Taco’s

Ja jongens, ik weet het, ik ben laat met deze smashburger trend! Die waren in 2023 namelijk immens populair. Uiteraard bereidde ik ze ook al wel een keer, maar omdat social media en het internet al vol stonden met recepten voor deze big mac style smashburger taco’s achtte ik het niet nodig daar mijn recept aan toe te voegen. Maar als je ziet hoe vaak ik de vraag in mijn inbox krijg of ik daar niet ook een recept voor heb, wie ben ik dan om dat te negeren? Daarom nu ook het recept voor mijn versie van de Big Mac Smash Taco’s op de site, die ik je zeker kan aanraden!

Big Mac Taco's
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 661kcal

Ingrediënten:

Voor de saus:

Overige Benodigdheden:

  • Plancha (of bakplaat)
  • Scherpe Spatel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden. Leg de plancha of bakplaat op je rooster en laat deze mee opwarmen.
  • Pak je gehakt en de gordita’s er bij. Verdeel het gehakt vervolgens in 4 gelijke delen en druk dit op de tortilla wraps. Zorgt dat het gehakt goed evenredig verdeeld is en helemaal tot aan de randen zit.
  • Neem nu een kom en doe hier de mayonaise, mosterd, geraspte augurk en het augurkensap in. Doe er vervolgens het knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder bij en roer alles door elkaar. Breng de saus eventueel verder op smaak met wat peper en zout en zet aan de kant.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi dan het gehakt op de wraps met versgemalen zwarte peper en wat zeezout.
    Big Mac Wraps
  • Leg vervolgens zoveel als mogelijk van de gordita’s met gehakt op de plancha, met de gehaktzijde naar beneden, en druk deze met je spatel nog even goed aan. Op die manier zorg je er voor dat het gehakt ook na het bakken nog over het grootste deel van de wraps is verdeeld.
    Big Mac Smashed Wraps
  • Bak de Big Mac tortilla smashburgers een minuut op de gehaktkant en keer ze dan om. Beleg iedere smashburger taco vervolgens met een plak cheddar en laat nog een minuut bakken.
  • Haal de tortilla smashburgers nu van de plancha en herhaal indien nodig de voorgaande stappen met de resterende wraps met gehakt.
    Big Mac Smash Taco
  • Heb je alle tortilla smashburgers gebakken? Verdeel dan de saus over het midden van de wraps, gevolgd door de ijsbergsla. Vouw de tortilla’s vervolgens om tot taco’s en serveer je Big Mac Smash Taco’s daarna direct. Eet smakelijk!
    Big Mac Smash Taco's

Benadering van voedingswaarden

Calories: 661kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 36g | Fat: 42g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 17g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 127mg | Sodium: 1123mg | Potassium: 675mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 512IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 176mg | Iron: 6mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *