broodje rib fingers

Broodje Ribfingers

Iberico Ribfingers ken je wellicht wel. Ze zijn inmiddels erg bekend onder BBQ liefhebbers en ik durf wel te stellen dat ze een BBQ klassieker in wording zijn. Een ribfinger is eigenlijk het vlees van de sparerib, maar dan zonder de botjes. De Iberico Ribfingers worden gesneden van het buikspek en zijn in feite een overblijfsel, omdat ze bij Iberico buikspek het vlees dat tussen de ribben vandaan komt niet aan het buikspek laten zitten. Ze willen daar een plat stuk vlees en dus snijden ze het vlees dat uiteindelijk […]

Caribische Ribfingers van de BBQ

Caribische Ribfingers

Als er Iberico ribfingers op de BBQ gaan scoor ik hier thuis punten. En dat snap ik wel, want ze zijn gewoon heel erg lekker. Op de site staan dan ook al een aantal recepten voor ribfingers online en daar komt er nu weer eentje bij. Dit keer ging ik voor een Caribisch tintje, door de ribfingers eerst in een jerk achtige rub te zetten, om ze vervolgens af te maken met een zelfgemaakte BBQ saus met rum en ananas. En dat beviel erg goed! BBQ Junkie raadt dit recept […]

Gerookte Beef Hammer van de BBQ

Beef Hammer met Koffie Rub

Alweer een hele tijd terug ging ik hier met een paar vrienden aan de slag met een beef hammer op de BBQ. Alleen omdat het die middag vooral heel gezellig was en we iets minder bezig waren met die beef hammer op de BBQ was het resultaat niet helemaal zoals gewenst. Dat moest dus een keer over. En dit keer met succes! In 5 uur rookte en gaarde ik een mooie beefhammer van het Rubia Galega rund tot een heerlijk eindresultaat. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader, al […]

Koreaanse Spareribs van de BBQ

Koreaanse Spareribs

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder en één van de meest populaire ingrediënten momenteel is toch wel gochujang. Ik heb het ook al meermaals gebruikt in recepten en dit keer gaat dit heerlijke spul in de marinade voor deze Koreaanse spareribs. Die marinade wordt later ook weer de saus waarmee je de spareribs aflakt. Het resultaat was erg lekker en ik kan je deze spareribs dan ook zeker aanraden!  

Gerookte Kalfswangen van de BBQ

Gerookte Kalfswangen

Als je wel van een mooie low & slow sessie op de BBQ houdt en wel eens iets anders wil dan de spareribs, pulled pork en andere low & slow gerecht, dan zijn deze gerookte kalfswangen precies wat je zoekt. Ze krijgen in dit recept eigenlijk een gelijksoortige bereiding als spareribs, maar ik gebruik een stuk minder smaakmakers. De kalfswangen worden slechts bestrooid met een rub van zout, peper en knoflook (SPG Dryrub)en er komt ook geen zoete BBQ saus aan te pas. Nee, deze kalfswangen zijn een heerlijk low […]

pulled cupim beef uitgelicht

Pulled Cupim Beef

‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]

oosterse ribfingers uitgelicht2

Oosterse Ribfingers

Ribfingers zijn inmiddels immens populair voor op de BBQ! Het zijn eigenlijk spareribs zonder botje en dus ook erg geschikt voor mensen die niet zo van kluiven houden. Daar komt nog eens bij dat de bereidingstijd ook nog eens een stukje korter is en dat maakt het bereiden van ribfingers natuurlijk ook wel interessant! Ik had al een tweetal recepten voor ribfingers op de website staan, maar daar is met deze Oosterse Ribfingers een derde variant bijgekomen, die ik je ook van harte kan aanraden! Ik bereidde de ribfingers dit […]

rabo de toro uitgelicht

Rabo de Toro

In de voorbereiding op een mooie camperreis die we gaan maken richting Portugal en Spanje was ik al een beetje op zoek naar de lokale specialiteiten. Eén daarvan in Spanje heet Rabo de Toro, dat zich letterlijk vertaalt naar staart van de stier, maar tegenwoordig een heerlijk Spaans stoofgerecht met ossenstaart is. En toevalligerwijs had ik nog ossenstaart in de vriezer liggen, dus wachtte ik niet tot ik dit in Spanje kon proeven, maar bereidde ik dit Spaanse stoofvlees op de BBQ. Neemt overigens niet weg dat ik de Rabo […]

beenham burnt ends uitgelicht

Beenham Burnt Ends

Onlangs bereidde ik weer eens een heerlijke beenham op de BBQ, maar het was een beetje een groot stuk voor het gezelschap waarmee we aten. Dat betekende dat ik nog een flink stuk over had. Daarvan ging een deel de volgende dag op brood, maar met het andere deel wilde ik iets anders doen. Je bent wellicht bekend met gerechten als Brisket Burnt Ends, Porkbelly Burnt Ends of Sausage Burnt Ends. Een dergelijke bereiding wilde ik ook eens met beenham doen. Nu wordt beenham natuurlijk niet zo botermals als bijvoorbeeld […]

bourbon glazed beenham uitgelicht

Bourbon Glazed Beenham

Ik had weer eens een mooi beenhammetje liggen dat ik op de BBQ wilde leggen. De klassieke Beenham Honing Mosterd heb ik inmiddels al zo vaak gedaan dat ik weer eens iets nieuws wilde proberen. Dus pakte ik de fles whisky uit de kast, want die combineert natuurlijk perfect met BBQ. Ik gebruikte de whisky om een glaze te maken, waarmee de gerookte beenham twee keer wordt ingesmeerd. Het resultaat was erg lekker en voor herhaling vatbaar. En dat betekent dat ie bij jou ook wel op de to-do lijst […]

cordon bleu rollade uitgelicht

Cordon Bleu Rollade

Een klassieker in de pan, maar dan als rollade op de BBQ. Geloof me, deze Cordon Bleu Rollade wil je proberen! Zelf een rollade maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Neem er de tijd voor, zorg eventueel voor een handje hulp bij het knopen van de rollade en dan kan een kind de was doen! Deze cordon bleu rollade zal mensen zeker verrassen, waarbij het gebruik van een lekkere BBQ rub én het vleugje rook deze rollade nog net wat extra’s geven. Aanrader dus!

teriyaki honing spareribs uitgelicht

Teriyaki Honing Spareribs

Van spareribs recepten kun je er nooit genoeg hebben toch? Je kunt er ook alle kanten mee op, van de klassieke Amerikaanse BBQ keuken tot een wat meer Aziatische twist. Ik ging dit keer voor een recept waarbij Teriyakisaus, gember en honing de hoofdrol spelen en de rub wat meer kruidig is. Blokje sinaasappelhout er bij voor een paar uurtjes rook en je hebt heerlijke Teriyaki Honing Spareribs van de BBQ. Geslaagd Spareribs recept kan ik wel stellen!