Hasselback Skillet Aardappelen

Oké, officieel zijn het geen hasselback aardappelen omdat je de aardappelen in dit recept in plakken snijdt en niet in snijdt. Maar hey, lekker belangrijk. Deze hasselback skillet aardappelen zijn namelijk nóg makkelijker te bereiden en minstens zo lekker! Omdat je ze namelijk gewoon in plakken snijdt hoef je niet voorzichtig met de aardappelen om te gaan en in de skillet op de BBQ is voorzichtig zijn al helemaal niet meer nodig. Terwijl een ‘echte’ hasselback aardappel wel met een beetje voorzichtigheid behandeld dient te worden om uit elkaar vallen […]

Jalapeño Cheddar Broodjes

De BBQ gaat bij veel mensen natuurlijk geregeld aan voor mooie stukken vlees en vis, maar brood bakken op de BBQ is minstens zo leuk! Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik bakte al diverse broden en broodjes op de BBQ, maar dit keer werd het tijd om iets te doen met de populaire combinatie van jalapeño en cheddar. Het werden heerlijke Jalapeño Cheddar Broodjes, gebakken in een gietijzeren broodpan. Heerlijk luchtig, licht pittig en smeuïg door de cheddar in de broodjes. Daarmee heerlijk als hapje vooraf, maar ook zeker […]

Pulled Pork Loaded Potatoes

Een variatie op de loaded nacho’s dit keer, want ik maakte er een aardappelgerecht van! Pulled Pork Loaded Potatoes dus. Waarbij je eerst aardappelpartjes gaart op de BBQ, om ze vervolgens met nog wat toppings en een lading kaas nog even terug op de BBQ te schuiven. Is de kaas mooi gesmolten en is de pulled pork lekker warm? Dan is het tijd om aan tafel te gaan en te eten!

Italian Sausage Skillet

Als BBQ verslaafde ben ik natuurlijk op zoek naar mogelijkheden om de BBQ zo vaak mogelijk aan te steken. Mooie recepten voor de doordeweekse maaltijd mogen dan ook niet ontbreken. Neem deze Italian Sausage Skillet bijvoorbeeld. Eenvoudig te bereiden, een mooie dosis groenten en perfect als saus met worst voor een pasta. Deze smaakvolle worsten doen het trouwens ook erg goed op een broodje, met de saus er over gelepeld! In meerdere vormen een aanrader dus!

Fugazzeta

Een tijdje terug stuitte ik op Netflix op de serie Street Food: Latin America, waarin ze verschillende landen afgaan en je kennis laten maken met de heerlijkste streetfood uit die landen. In de eerste aflevering word je meegenomen naar Argentinië en daar komt onder andere de Fugazzeta voorbij. Een Argentijnse, met kaas gevulde pizza, met een topping van uien en nog meer kaas. Nu behoren deeg, uien en kaas hier in huize BBQ Junkie wel tot de favoriete ingrediënten, dus deze Fugazzeta moest geprobeerd worden op de BBQ!

BBQ Chicken Pan Pizza

Het werd weer tijd voor een pan pizza! Een hele tijd terug deelde ik al eens een recept voor een Amerikaanse Pan Pizza, met peperoni. Dit keer ging ik voor een BBQ chicken variant, waarbij de BBQ eerst aan gaat om pulled chicken te bereiden. Daarna bak je ook de pizza natuurlijk op de BBQ, in een skillet. Het resultaat? Een dikke Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ. Houd je van pizza’s met een dikke bodem? Dan moet je deze BBQ pan pizza met pulled chicken zeker eens proberen!

Chocolate Marshmallow Crumble

Ja je leest het goed. Een chocolade marshmallow crumble. Suiker, suiker en suiker. Dit gerecht kan dus alleen maar door een vrouw zijn bedacht. Dat is ook de waarheid, want deze mierzoete crumble is in opdracht gemaakt. Zo gaat het overigens wel vaker met desserts van de BBQ, bijvoorbeeld bij de Oreo Skillet Brownie. Maar heb je na de BBQ nog wat ruimte over voor een dessert en houd je wel van extreem zoet? Dan is deze chocolate marshmallow crumble iets voor jou!

Tomaten Tarte Tatin

Eerder maakte ik al eens een rode uien tarte tatin op de BBQ. Een mooi gerecht om als voorgerecht of bijgerecht te serveren. Dit keer ging ik voor een variant met tomaatjes en die ziet er zowaar nóg mooier uit! Het gaat overigens niet alleen om de looks bij deze tomaten tarte tatin, want ook de smaak is heerlijk. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader om eens te serveren als voorafje.

Street Corn Nacho’s

Eén van mijn favoriete voorgerechten en snacks van de BBQ zijn nacho’s. Voor zo’n skillet vol nacho’s met gesmolten kaas en andere lekkere ingrediënten kun je me echt wakker maken! Ik heb dan ook al varianten met onder andere pulled pork en pulled chicken online staan en met dit recept volgt ook een heerlijke street corn variant. Een heerlijke schaal vol nacho’s, met al het lekkers van de Mexicaanse street corn. Heerlijk!

Chicken Pot Pie

Op de BBQ kun je al heel veel verschillende bereidingen doen. Met een paar accessoires vergroot je die mogelijkheden nog meer. Ik schreef al eens een blog met leuke BBQ accessoires en met één van die accessoires ging ik in dit recept aan de slag: de skillet. In een skillet kun je van alles bereiden. Ik maak er regelmatig nacho’s in, maar dit keer ging ik voor een zogeheten ‘one pan dinner’ door een chicken pot pie te maken. Een soort kippenragout met verschillende groenten en afgedekt met een deksel […]

Japanse Wagyu Ribeye

Als BBQ liefhebber ben ik natuurlijk ook fan van een goede steak. Toen ik van The Butchery de mogelijkheid kreeg om een echte Japanse Wagyu ribeye te proberen was ik dan ook een blij man! Echt Japans Wagyu vlees is namelijk toch wel de heilige graal als het gaat om steaks en het eten er van stond op mijn bucket list. Wagyu is echter wel kostbaar. Voor een normaal formaat ribeye betaal je tientallen Euro’s. Het is dan ook geen stukje vlees dat je iedere week eet en in mijn […]

Biefstuk Bali

Biefstuk Bali

Dit recept ken je ongetwijfeld van Restaurant Loetje, dat bekend staat om de heerlijke biefstukken. Biefstuk Bali is mijn favoriet en die wilde ik dus thuis ook wel eens proberen! Er gaan diverse recepten over internet rond en ik heb er weer mijn eigen draai aan gegeven. In dit recept bereid je de biefstukken in een skillet op de BBQ. En ja, ik weet dat je het dan net zo goed op het fornuis kunt doen, maar ik houd nu eenmaal van BBQ’en en buiten koken. Ben je ook zo […]