buffalo chicken dip uitgelicht

Buffalo Chicken Dip

Of het nou als voorgerecht is of als snack voor bij de borrel, een dip serveren met wat nacho’s of een stokbroodje scoort altijd goed. Nu stonden er al een paar recepten voor een lekkere dip op de website, maar deze Buffalo Chicken Dip moest daar zeker nog bij komen! Het stond al een tijdje op de to-do lijst om deze te maken en eindelijk kwam het er van. En dan betekent dat jij deze fantastisch lekkere dip nu ook kunt gaan proberen!

 

buffalo chicken dip recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 609kcal

Ingrediënten:

  • 250 gram Tortilla Chips
  • 250 gram Pulled Chicken
  • 200 gram Philadelphia Roomkaas Original
  • 200 gram Crème Fraîche
  • 150 gram Geraspte Mozzarella
  • 150 gram Geraspte Cheddar
  • 100 gram Franks Red Hot Saus
  • 1 zakje Santa Maria Ranch Dip Mix (14 gram)

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • In dit recept ga ik er van uit dat je de pulled chicken al eerder bereid hebt. Ik heb vrijwel altijd wat zakjes in de vriezer liggen voor de momenten dat je een lekkere broodje of bijvoorbeeld deze dip wil maken. Heb je geen pulled chicken liggen? Bereid deze dan eerst volgens mijn recept, of je eigen favoriete recept natuurlijk!
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.
  • Pak de mengkom er bij en doe hier alle ingrediënten in. Meng deze vervolgens goed door elkaar en schep het mengsel daarna in je skillet. Je kunt alles eventueel ook in de skillet zelf mengen, maar mijn voorkeur gaat uit naar een iets grotere mengkom.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de Buffalo Chicken Dip nu ongeveer 20 minuten op de BBQ.
  • Je dip is klaar als de kaas goed is gesmolten, de dip lekker zacht aanvoelt en deze het liefst een beetje een beetje kleur heeft gekregen aan de bovenkant.
  • Haal de skillet met een BBQ handschoen van de BBQ en zet deze op een pannenlap of onderzetter. Laat 5 minuten afkoelen en serveer vervolgens met je favoriete tortilla chips. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 609kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 29g | Fat: 37g | Saturated Fat: 19g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 129mg | Sodium: 1327mg | Potassium: 333mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1135IU | Vitamin C: 0.4mg | Calcium: 440mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Buffalo Chicken Dip van de BBQ

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling