Ga terug
+ servings

Buffalo Chicken Dip

Buffalo Chicken Dip van de BBQ
Gang: Snack, Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: buffalo chicken, buffalo chicken dip, buffalo chicken kaas dip, buffalo chicken kaasdip
Porties: 6 personen
calorieën: 609kcal

Ingrediënten:

  • 250 gram Tortilla Chips
  • 250 gram Pulled Chicken
  • 200 gram Philadelphia Roomkaas Original
  • 200 gram Crème Fraîche
  • 150 gram Geraspte Mozzarella
  • 150 gram Geraspte Cheddar
  • 100 gram Franks Red Hot Saus
  • 1 zakje Santa Maria Ranch Dip Mix (14 gram)

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • In dit recept ga ik er van uit dat je de pulled chicken al eerder bereid hebt. Ik heb vrijwel altijd wat zakjes in de vriezer liggen voor de momenten dat je een lekkere broodje of bijvoorbeeld deze dip wil maken. Heb je geen pulled chicken liggen? Bereid deze dan eerst volgens mijn recept, of je eigen favoriete recept natuurlijk!
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.
  • Pak de mengkom er bij en doe hier alle ingrediënten in. Meng deze vervolgens goed door elkaar en schep het mengsel daarna in je skillet. Je kunt alles eventueel ook in de skillet zelf mengen, maar mijn voorkeur gaat uit naar een iets grotere mengkom.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de Buffalo Chicken Dip nu ongeveer 20 minuten op de BBQ.
  • Je dip is klaar als de kaas goed is gesmolten, de dip lekker zacht aanvoelt en deze het liefst een beetje een beetje kleur heeft gekregen aan de bovenkant.
  • Haal de skillet met een BBQ handschoen van de BBQ en zet deze op een pannenlap of onderzetter. Laat 5 minuten afkoelen en serveer vervolgens met je favoriete tortilla chips. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 609kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 29g | Fat: 37g | Saturated Fat: 19g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 129mg | Sodium: 1327mg | Potassium: 333mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1135IU | Vitamin C: 0.4mg | Calcium: 440mg | Iron: 1mg