Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!

Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Porties: 6 personen
calorieën: 376kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 3 Chorizo Braadworstjes
- 2 Uien
- 200 gram Geraspte Cheddar
- 200 gram Roomkaas
- 100 gram Crème Fraîche
- Olijfolie
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- BBQ Handschoen
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga daarbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden.
- Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en pak de skillet en de olijfolie er vast bij.
- Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op de BBQ en voeg wat olijfolie toe. Laat de olie warm worden en voeg dan de halve uienringen toe.
- Bak de uienringen onder regelmatig roeren zo’n 20 minuten, tot ze mooi zacht zijn. Schep de uien dan even uit de pan, maar laat de skillet wel op de BBQ staan.
- Ontdoe nu de chorizo braadworsten van hun velletje en breek het chorizo gehakt in kleinere stukjes. Voeg dit vervolgens toe aan de skillet en pak, eveneens onder regelmatig roeren, tot de chorizo mooi krokant bakt. Dit duurt 10 tot 12 minuten.
- Haal de skillet van de BBQ zodra de chorizo gereed is en maak de BBQ gereed voor indirecte hitte en een etemperatuur van ongeveer 220 graden.
- Voeg nu de uien weer toe aan de pan, gevolgd door de roomkaas (ik gebruikte Philadelphia Original), de crème fraîche en de geraspte cheddar. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
- Is de BBQ weer op temperatuur? Zet de skillet dan op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en bak de dip 15 tot 20 minuten, Tot de dip een mooi kleurtje heeft en er lekker smeuïg uit ziet.
- Haal de dip nu weer van de BBQ en serveer met tortilla chips en/of brood. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 376kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 15g | Fat: 32g | Saturated Fat: 19g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 330mg | Potassium: 144mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1123IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 303mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!


Super makkelijk en snel te maken.
Was heerlijk en zal zeker vaker op tafel staan.