Ga terug
+ servings

Chorizo Kaas Dip van de BBQ

Chorizo Kaas Dip van de BBQ
Gang: Snack, Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chorizo kaas dip, chorizo kaasdip, kaas dip van de bbq, kaasdip, kaasdip met chorizo, skillet kaas dip
Porties: 6 personen
calorieën: 376kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden.
  • Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en pak de skillet en de olijfolie er vast bij.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op de BBQ en voeg wat olijfolie toe. Laat de olie warm worden en voeg dan de halve uienringen toe.
  • Bak de uienringen onder regelmatig roeren zo’n 20 minuten, tot ze mooi zacht zijn. Schep de uien dan even uit de pan, maar laat de skillet wel op de BBQ staan.
  • Ontdoe nu de chorizo braadworsten van hun velletje en breek het chorizo gehakt in kleinere stukjes. Voeg dit vervolgens toe aan de skillet en pak, eveneens onder regelmatig roeren, tot de chorizo mooi krokant bakt. Dit duurt 10 tot 12 minuten.
  • Haal de skillet van de BBQ zodra de chorizo gereed is en maak de BBQ gereed voor indirecte hitte en een etemperatuur van ongeveer 220 graden.
  • Voeg nu de uien weer toe aan de pan, gevolgd door de roomkaas (ik gebruikte Philadelphia Original), de crème fraîche en de geraspte cheddar. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Is de BBQ weer op temperatuur? Zet de skillet dan op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en bak de dip 15 tot 20 minuten, Tot de dip een mooi kleurtje heeft en er lekker smeuïg uit ziet.
  • Haal de dip nu weer van de BBQ en serveer met tortilla chips en/of brood. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 376kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 15g | Fat: 32g | Saturated Fat: 19g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 330mg | Potassium: 144mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1123IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 303mg | Iron: 1mg