mexicaanse quesadillas uitgelicht

Mexicaanse Quesadillas

De Mexicaanse keuken is één van mijn favorieten en ik probeer zo nu en dan daarom wat Mexicaanse gerechten van de BBQ te toveren. Ditmaal werd het een lekkere snack of een top voorgerecht, namelijk quesadillas van de BBQ. Gevuld met rode ui, paprika, kip en kaas. Geserveerd met guacamole en crème fraîche. Als dat je niet lekker lijkt, dan weet ik het ook niet meer!

Mexicaanse BBQ? Dan mogen deze quesadillas van de BBQ niet ontbreken!
Mexicaanse BBQ? Dan mogen deze quesadillas van de BBQ niet ontbreken!

Voorgerecht/Snack

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 6 Tortilla Wraps
– 3 Kippendijen
– 2 Rode Uien
– 1 Oranje Paprika
– 1 Groene Paprika
– 100 gram Geraspte Kaas
– 1 Avocado
– 1 Tomaat
– 1 teen Knoflook
– 1 eetlepel Paprikapoeder
– 1 theelepel Chilipoeder
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– 1 theelepel Uienpoeder
– 1 theelepel Gemalen Komijn
– 2 eetlepels Olijfolie
– Crème Fraîche

Overige Benodigdheden

Gietijzeren Skillet
Klemrooster
BBQ Handschoenen

Bereiding

Neem een kommetje en meng hierin het paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en de gemalen komijn. Gebruik het mengsel om de kippendijen te kruiden en laat de smaken even intrekken.

Neem een kom en prak hierin de avocado voor de guacamole. Snipper 1 rode ui en voeg deze bij de avocado. Ontdoe nu de tomaat van het vruchtvlees en snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes. Voeg ook deze toe aan de kom met avocado en rode ui. Knijp er vervolgens de teen knoflook in uit en meng alle ingrediënten.

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 160 graden.

Snijd nu de andere rode ui in halve ringen en beide paprika’s in reepjes.

Is de BBQ op temperatuur? Gril dan de kippendijen in 10 minuutjes gaar. Haal ze van de BBQ en zet nu de gietijzeren skillet op het rooster. Voeg de olijfolie toe en laat deze even warm worden. Bak vervolgens de halve rode uien ringen een paar minuutjes en voeg vervolgens de reepjes paprika toe. Bak deze in totaal ongeveer 5 minuutjes, terwijl je alles zo nu en dan omschept.

Snijd ondertussen de kippendijen in reepjes. Voeg deze toe aan de ban en bak een minuutje mee. Haal de pan vervolgens van de BBQ.

Neem nu het klemrooster en vouw het open. Leg een tortilla wrap op het klemrooster en strooi er wat geraspte kaas over. Schep nu een derde van je kip, rode uien en paprika over de wrap en strooi er vervolgens nog wat geraspte kaas over. Leg nu een tweede tortilla wrap op de ingrediënten en klem het rooster vervolgens dicht.

Neem nu het klemrooster en leg deze op de BBQ. Rooster de quesadilla aan beide kanten, tot deze een mooi kleurtje krijgt en de kaas begint te smelten.

Haal het klemrooster vervolgens van de BBQ en haal de quesadilla er uit. Herhaal bovenstaande nog tweemaal, terwijl je al geniet van de quesadilla die op dat moment klaar is. Serveer de quesadillas met de guacamole en de crème fraîche. Eet smakelijk!

Mexicaanse BBQ? Dan mogen deze quesadillas van de BBQ niet ontbreken!

2 reacties

  1. Vandaag de quesadillas gemaakt. Waren superlekker!
    Volgende keer de temperatuur wat beter onder controle houden, dan is het helemaal top.
    Blijvertje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *