Een toetje van de BBQ maakt voor mij de avond wel compleet. En zo’n toetje hoeft natuurlijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Neem deze crumble met blauwe bessen bijvoorbeeld. Bevroren fruit, wat suiker en een eetlepel maïzena mengen in een skillet. In 5 minuten een kruimeldeeg maken en je bent al klaar om te bakken. En houd je niet van blauwe bessen, dan kun je ook nog voor een apple crumble gaan. Of neem het fruit dat jij lekker vindt. Makkelijk én lekker!

Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 271kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 100 gram Bloem
- 125 gram Suiker
- 75 gram Roomboter
- 400 gram Blauwe Bessen (ingevroren)
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 eetlepel Maïzena
- 1 eetlepel Zonnebloemolie
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Skillet (ø 27 cm)
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van 200 graden.
- Neem de skillet en vet deze in met de eetlepel zonnebloemolie. Doe daarna de blauwe bessen, de vanillesuiker en de maïzena in de skillet en roer dit goed door elkaar. De maïzena helpt om het sap dat uit de blauwe bessen gaat komen te veranderen in een lekkere saus.
- Neem nu een mengkom en doe hier de bloem, rest van de suiker, het zout en de boter in. Meng de ingrediënten met je handen door elkaar, tot er een kruimeldeeg is ontstaan.
- Verdeel het kruimeldeeg nu over de blauwe bessen vulling.
- Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het (indirecte deel) van het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de Blauwe Bessen Crumble ongeveer 30 minuutjes. Het kruimeldeeg moet goudbruin en krokant worden.
- Is de Blauwe Bessen Crumble van de BBQ klaar? Haal hem dan van de BBQ. Je kunt nu eenvoudig porties uit de skillet opscheppen en eventueel serveren met een bolletje ijs en/of slagroom. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 271kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 2g | Fat: 11g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 27mg | Sodium: 82mg | Potassium: 73mg | Fiber: 2g | Sugar: 28g | Vitamin A: 348IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 10mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Is 125 gram suiker niet erg veel? Dat is meer suiker dan bloem
Dit moet inderdaad 100 gram suiker zijn.
Recept ziet er super uit en wou het dit weekend proberen!
Ik heb echter geen skillet, maar wel een paella pan of een dutch over, zou het daar ook in lukken?
Hi Onno, beide kan prima bij dit gerecht als alternatief!