Apple Crumble van de BBQ

Het werd weer tijd voor een toetje van de BBQ, want daar heb ik de laatste tijd weinig recepten van toegevoegd. Deze keer een recept met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb, want we gaan voor de Apple Crumble. Gebakken in de skillet en heerlijk om warm te serveren, samen met een bolletje vanille ijs en slagroom. Klinkt dat niet goed?

Deze apple crumble van de BBQ is perfect als BBQ dessert!

Dessert

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 100 gram Bloem
- 125 gram Suiker
- 75 gram Roomboter
- 3 Appels
- 2 eetlepels Citroensap
- 2 theelepels Kaneel
- 1 snuf Zout
- 1 eetlepel Zonnebloemolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet (ø 27 cm)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van 200 graden.

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes appel in een kom en voeg hier 25 gram van de suiker, de kaneel en het citroensap aan toe. Meng alles door elkaar en zet even aan de kant.

Neem nu een andere mengkom en doe hier de bloem, rest van de suiker, het zout en de boter in. Meng de ingrediënten met je handen door elkaar, tot er een kruimeldeeg is ontstaan.

Neem nu de skillet (of een andere schaal of vorm met een diamter van ongeveer 27 cm) en vet deze in met de zonnebloemolie. Verdeel hierna de appelblokjes over de bodem. Bedek de appel vervolgens het kruimeldeeg over de appel.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het (indirecte deel) van het rooster en sluit de BBQ met de deksel Bak de Apple Crumble ongeveer 30 minuutjes. Het kruimeldeeg moet goudbruin en krokant worden.

Is de Apple Crumble van de BBQ klaar? Haal hem dan van de BBQ. Je kunt nu eenvoudig porties uit de skillet opscheppen en eventueel serveren met een bolletje ijs en/of slagroom. Eet smakelijk!

4 reacties

  1. Deze is ook heerlijk hoor. Omdat wij toch nog een paar mooie goudreinetten hadden liggen hebben wij dit nog als “toetje” gemaakt. Als enige toevoeging hebben wij er nog een paar rozijnen bij gedaan. De helft ging al op, lauwwarm, en de andere helft vanmorgen. Heerlijk.

  2. Pingback: Maandag 27 juli; Hobby 2: Barbecueën – Dagboek van Goudriaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *