Apple Crumble van de BBQ

Het werd weer tijd voor een toetje van de BBQ, want daar heb ik de laatste tijd weinig recepten van toegevoegd. Deze keer een recept met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb, want we gaan voor de Apple Crumble. Gebakken in de skillet en heerlijk om warm te serveren, samen met een bolletje vanille ijs en slagroom. Klinkt dat niet goed?

Deze apple crumble van de BBQ is perfect als BBQ dessert!

Dessert

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 100 gram Bloem
- 125 gram Suiker
- 75 gram Roomboter
- 3 Appels
- 2 eetlepels Citroensap
- 2 theelepels Kaneel
- 1 snuf Zout
- 1 eetlepel Zonnebloemolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet (ø 27 cm)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van 200 graden.

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes appel in een kom en voeg hier 25 gram van de suiker, de kaneel en het citroensap aan toe. Meng alles door elkaar en zet even aan de kant.

Neem nu een andere mengkom en doe hier de bloem, rest van de suiker, het zout en de boter in. Meng de ingrediënten met je handen door elkaar, tot er een kruimeldeeg is ontstaan.

Neem nu de skillet (of een andere schaal of vorm met een diamter van ongeveer 27 cm) en vet deze in met de zonnebloemolie. Verdeel hierna de appelblokjes over de bodem. Bedek de appel vervolgens het kruimeldeeg over de appel.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het (indirecte deel) van het rooster en sluit de BBQ met de deksel Bak de Apple Crumble ongeveer 30 minuutjes. Het kruimeldeeg moet goudbruin en krokant worden.

Is de Apple Crumble van de BBQ klaar? Haal hem dan van de BBQ. Je kunt nu eenvoudig porties uit de skillet opscheppen en eventueel serveren met een bolletje ijs en/of slagroom. Eet smakelijk!

28 reacties

  1. Deze is ook heerlijk hoor. Omdat wij toch nog een paar mooie goudreinetten hadden liggen hebben wij dit nog als “toetje” gemaakt. Als enige toevoeging hebben wij er nog een paar rozijnen bij gedaan. De helft ging al op, lauwwarm, en de andere helft vanmorgen. Heerlijk.

  2. De onderkant van de appels was een beetje verbrand bij mij. Wel 30 min op de bbq gehad. Misschien de skillet niet zo goed in de olie gedaan..

  3. Laatst een top dessert gemaakt, met dit recept als basis. Heb een variant gemaakt met ananas en appel. Daarbij op smaak gebracht met piment, gemalen korianderzaad, kaneel en een klein beetje gemalen citroen gras.
    Bolletje vanille-ijs erbij en je gasten willen nooit meer wat anders😋

  4. Ik heb een open BBQ en wil dit proberen met zo een aluminiumschaal en wat zilverpapier erover zodat het vanboven dicht blijft. Ik hoop dat dit gaat lukken morgen zo niet zetten we de oven maar erbij aan hihi

  5. Ik neem aan dat dit ook voor te bereiden is in de middag, in de koelkast zetten en dan in de avond op de bbq kan? Bak tijd zal dan iets langer zijn of niet?

  6. Ik maak de crumble graag met rabarber en diepvries aardbeien.
    Verder het recept van mijn dochter “mam ik doe maar wat” dus ik maak restjes haver e.d. door het deeg op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *