Jalapeño Cheddar Cornbread

Kom je in Amerika in een BBQ restaurant, dan kun je er bijna wel van uit gaan dat er cornbread op het menu staat! Het is een maïsbrood, dat een beetje de structuur van cake heeft. Het is heerlijk om te serveren bij vlees en is het lekkerst als het nog een beetje warm is. Met alleen een jalapeño en cheddar is het brood al heerlijk, maar je kunt eventueel ook wat spekjes uitbakken en dit door het beslag roeren.

Dit cornbread is een typisch Amerikaans BBQ bijgerecht. Heerlijk!
Dit cornbread is een typisch Amerikaans BBQ bijgerecht. Heerlijk!

Bijgerecht

4-6 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 215 gram Maïskorrels
– 160 gram Bloem
– 140 gram Polenta
– 130 gram Melk
– 75 gram Cheddar
– 55 gram Zonnebloemolie
– 50 gram Ahornsiroop
– 25 gram Suiker
– 7 gram Bakpoeder
– 1 Jalapeño
– 1 eetlepel Cajunkruiden
– 1 snuf Zout
– 2 eieren

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet (ø 27 cm)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Meng in een grote mengkom de bloem met het bakpoeder, de cajunkruiden, de suiker, het snufje zout en de polenta. Meng in een andere kom vervolgens de eieren, zonnebloemolie, melk en ahornsiroop. Ontdoe nu de jalapeño van zijn zaden en snipper hem daarna goed fijn.

Giet nu al roerend het eimengsel bij het bloemmengsel en meng het tot een glad beslag. Rasp daarna de cheddar boven de kom en roer deze er samen met de maïskorrels en de jalapeño doorheen.

Vet de skillet in met een klein beetje zonnebloemolie en beleg de bodem eventueel met bakpapier. Giet daarna het beslag in de skillet.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak het cornbread ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Haal de skillet dan van de BBQ en laat het cornbread even afkoelen. Daarna kun je het uit de skillet halen en in punten snijden. Eet smakelijk!

Dit cornbread is een typisch Amerikaans BBQ bijgerecht. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *