Jalapeño Popper Pizza

Jalapeño Poppers ken je misschien wel. De BBQ afgeleide worden hier vaak Atomic Buffalo Turds genoemd, al komen ze ook geregeld voorbij als jalapeño poppers. De combinatie van jalapeño, Philadelphia kaas, cheddar en spek scoort altijd erg goed, dus ik besloot ze te gebruiken op een pizza. De Jalapeño Popper Pizza dus. En ik kan je vertellen dat het een goede keuze was om dat te proberen, want deze pizza’s waren zo weg!

Pizza met Chorizo

De eenvoudigste pizza’s zijn vaak het lekkerst. Gewoon zelf een tomatensaus bereiden en een paar mooie ingrediënten als toppings en je bent er eigenlijk al. Zo ook met deze pizza met chorizo. Terwijl het deegt rijst bereid ik de saus voor en met een goede Iberico chorizo, mooie kalamata olijven en geraspte mozzarella als topping heb je een fantastisch lekkere pizza! Paar minuutjes op de pizzasteen en smullen maar!

Knoflookpizza met Tomaat & Burrata

Telkens als ik hier thuis vertel dat ik pizza’s ga bakken krijg ik de vraag of ik ook een pizza met burrata kan maken. Uiteraard geen probleem, zeker niet aangezien ik enkele dagen daarvoor ook al een video doorgestuurd kreeg met een pizza waar de burrata bij betrokken was. Ik bereidde al veel pizza’s met een tomatensaus als basis, een aantal met een witte basis en dit keer werd het een soort kruising tussen pizza en knoflookbrood, die na het bakken werd belegd met een heerlijke tomatensalade en een bol […]

Pizza Bianca met Spek

Ik moet bekennen dat ik bij het bakken van pizza al snel naar de tomatensaus als basis grijp. En dat terwijl een pizza bianca zo lekker kan zijn. Het werd dus wel weer eens tijd voor een pizza zonder tomatensaus. Deze pizza bianca met spek en baby spinazie is een aanrader. De basis van crème fraîche combineert goed met de spek, spinazie en rode ui, terwijl de groene pesto een aangename verrassing was bij de rest van de ingrediënten. Wat mij betreft zet je deze pizza dan ook op je […]

Pizza Diavola

Een bekende pizza qua naam, maar overal waar je hem tegenkomt bevat deze pizza weer net andere ingrediënten. De gemene deler? De Pizza Diavola is altijd een pizza met pit. In dit recept deel ik mijn toppings voor de pizza diavola met je, waarbij Spianata Romana een belangrijke is, maar ook de chili olie niet mag ontbreken. Houd je echt van pit? Dan druppel je ook nog wat Tabasco over de pizza!

Mediterraanse Pizza

Het werd weer eens tijd om pizza’s te bakken op de BBQ en dit keer gingen we voor pizza’s met een Mediterraans tintje. Uiteraard ’s ochtend s op tijd het deeg voorbereid. Later op de dag ook de tomatensaus voor de pizza’s zelf gemaakt en dan ’s avonds de BBQ flink opgestookt om de pizza’s te bakken. De combinatie van groenten met de het zoute van de feta doet het erg goed, dus ik gok dat deze pizza’s vaker op het menu staan!

Tex Mex Pizza

De BBQ gaat hier geregeld aan voor pizza’s en ik ben dan ook continu op zoek naar pizza inspiratie. Nu leent de Tex Mex keuken zich perfect om te vertalen naar de BBQ, maar ook zeker naar pizza’s. Daarom nu een Tex Mex pizza, met onder andere BBQ saus, bacon, cheddar en jalapeño. Het rijzen van het deeg duurt bij het bakken van pizza’s eigenlijk het langst. Verder is de bereiding van deze Tex Mex Pizza’s van de BBQ een eitje!

Fugazzeta

Een tijdje terug stuitte ik op Netflix op de serie Street Food: Latin America, waarin ze verschillende landen afgaan en je kennis laten maken met de heerlijkste streetfood uit die landen. In de eerste aflevering word je meegenomen naar Argentinië en daar komt onder andere de Fugazzeta voorbij. Een Argentijnse, met kaas gevulde pizza, met een topping van uien en nog meer kaas. Nu behoren deeg, uien en kaas hier in huize BBQ Junkie wel tot de favoriete ingrediënten, dus deze Fugazzeta moest geprobeerd worden op de BBQ!

BBQ Chicken Pan Pizza

Het werd weer tijd voor een pan pizza! Een hele tijd terug deelde ik al eens een recept voor een Amerikaanse Pan Pizza, met peperoni. Dit keer ging ik voor een BBQ chicken variant, waarbij de BBQ eerst aan gaat om pulled chicken te bereiden. Daarna bak je ook de pizza natuurlijk op de BBQ, in een skillet. Het resultaat? Een dikke Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ. Houd je van pizza’s met een dikke bodem? Dan moet je deze BBQ pan pizza met pulled chicken zeker eens proberen!

Pizza Quattro Stagioni

Zoals je ongetwijfeld weet gaan er hier regelmatig pizza’s op de BBQ. ’s Ochtends het deeg alvast voorbereiden, de saus zelf maken en dan lekkere toppings kiezen om de pizza’s mee te beleggen. Inmiddels staan er al heel wat varianten online, maar de klassieke Pizza Quattro Stagioni zat daar nog niet tussen. En dat terwijl het een heerlijke pizza is. Hoewel je hem regelmatig voorbij ziet komen met de vier hoofdingrediënten door elkaar heen, ging ik voor vier losse vlakken. Zoals je hem van de foto’s kent waarschijnlijk. Het resultaat […]

BBQ Chicken Pizza

Een pizza bakken op de BBQ gebeurt hier met grote regelmaat. Pizzasteen op het rooster, de BBQ naar 300+ graden en je hebt in een paar minuten de perfecte pizza. Al gaat er aan dat bakken nog wel wat voorbereiding vooraf natuurlijk. Zeker als je ook zelf je pizzadeeg en pizzasaus maakt. In dit recept kennen we trouwens nog een kleine tussenstap, want de pulled chicken voor deze pizza bereiden we natuurlijk ook op de BBQ. Heerlijk!

Pizza Bianca met Parmaham & Burrata

Vrijwel alle pizza’s op mijn blog gaan uit van tomatensaus als basis. En dat terwijl een pizza bianca ook erg lekker is! Daarom nu een mooi pizza recept voor een pizza bianca met mascarpone als basis. Dat is tevens het enige waarmee je de pizza belegt voordat deze wordt afgebakken. De pizza maak je na het bakken namelijk af met rucola parmaham en burrata. Dit zijn ingrediënten die je niet mee wil bakken.