Mediterraanse Pizza

Het werd weer eens tijd om pizza’s te bakken op de BBQ en dit keer gingen we voor pizza’s met een Mediterraans tintje. Uiteraard ’s ochtend s op tijd het deeg voorbereid. Later op de dag ook de tomatensaus voor de pizza’s zelf gemaakt en dan ’s avonds de BBQ flink opgestookt om de pizza’s te bakken. De combinatie van groenten met de het zoute van de feta doet het erg goed, dus ik gok dat deze pizza’s vaker op het menu staan!

Tex Mex Pizza

De BBQ gaat hier geregeld aan voor pizza’s en ik ben dan ook continu op zoek naar pizza inspiratie. Nu leent de Tex Mex keuken zich perfect om te vertalen naar de BBQ, maar ook zeker naar pizza’s. Daarom nu een Tex Mex pizza, met onder andere BBQ saus, bacon, cheddar en jalapeño. Het rijzen van het deeg duurt bij het bakken van pizza’s eigenlijk het langst. Verder is de bereiding van deze Tex Mex Pizza’s van de BBQ een eitje!

Fugazzeta

Een tijdje terug stuitte ik op Netflix op de serie Street Food: Latin America, waarin ze verschillende landen afgaan en je kennis laten maken met de heerlijkste streetfood uit die landen. In de eerste aflevering word je meegenomen naar Argentinië en daar komt onder andere de Fugazzeta voorbij. Een Argentijnse, met kaas gevulde pizza, met een topping van uien en nog meer kaas. Nu behoren deeg, uien en kaas hier in huize BBQ Junkie wel tot de favoriete ingrediënten, dus deze Fugazzeta moest geprobeerd worden op de BBQ!

BBQ Chicken Pan Pizza

Het werd weer tijd voor een pan pizza! Een hele tijd terug deelde ik al eens een recept voor een Amerikaanse Pan Pizza, met peperoni. Dit keer ging ik voor een BBQ chicken variant, waarbij de BBQ eerst aan gaat om pulled chicken te bereiden. Daarna bak je ook de pizza natuurlijk op de BBQ, in een skillet. Het resultaat? Een dikke Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ. Houd je van pizza’s met een dikke bodem? Dan moet je deze BBQ pan pizza met pulled chicken zeker eens proberen!

Pizza Quattro Stagioni

Zoals je ongetwijfeld weet gaan er hier regelmatig pizza’s op de BBQ. ’s Ochtends het deeg alvast voorbereiden, de saus zelf maken en dan lekkere toppings kiezen om de pizza’s mee te beleggen. Inmiddels staan er al heel wat varianten online, maar de klassieke Pizza Quattro Stagioni zat daar nog niet tussen. En dat terwijl het een heerlijke pizza is. Hoewel je hem regelmatig voorbij ziet komen met de vier hoofdingrediënten door elkaar heen, ging ik voor vier losse vlakken. Zoals je hem van de foto’s kent waarschijnlijk. Het resultaat […]

BBQ Chicken Pizza

Een pizza bakken op de BBQ gebeurt hier met grote regelmaat. Pizzasteen op het rooster, de BBQ naar 300+ graden en je hebt in een paar minuten de perfecte pizza. Al gaat er aan dat bakken nog wel wat voorbereiding vooraf natuurlijk. Zeker als je ook zelf je pizzadeeg en pizzasaus maakt. In dit recept kennen we trouwens nog een kleine tussenstap, want de pulled chicken voor deze pizza bereiden we natuurlijk ook op de BBQ. Heerlijk!

Pizza Bianca met Parmaham & Burrata

Vrijwel alle pizza’s op mijn blog gaan uit van tomatensaus als basis. En dat terwijl een pizza bianca ook erg lekker is! Daarom nu een mooi pizza recept voor een pizza bianca met mascarpone als basis. Dat is tevens het enige waarmee je de pizza belegt voordat deze wordt afgebakken. De pizza maak je na het bakken namelijk af met rucola parmaham en burrata. Dit zijn ingrediënten die je niet mee wil bakken.

Spaanse Pizza

Heb ik al wel eens gezegd dat pizza’s bakken op de BBQ een aanrader is? En dat die pizza’s naar schatting zo’n 100 keer lekkerder zijn dan die diepvriesgevallen uit de supermarkt? En dat ze ook lekkerder zijn dan die van de gemiddelde pizzeria? Volgens mij wel. Maar goed, dat krijg je met dingen waar je enthousiast over bent. Daar blijf je over praten. Dat heb ik dus met pizza’s bakken op de BBQ. Dit keer ging ik voor een pizza met een Spaanse twist, met chorizo en manchego. Wat […]

Pizza Caprese

Het werd weer tijd voor een nieuw pizza recept en dit keer ging ik aan de slag met de ingrediënten van een caprese. Dat resulteerde dus in deze Pizza Caprese, die je wat mij betreft zeker moet proberen! Want wat kan er nou mis gaan met mozzarella, pesto, cherry tomaatje, balsamico siroop en basilicum op een pizza? Precies, helemaal niks! Op de to-do lijst dus deze pizza!

Pizza Boten met Gegrilde Groenten

Onlangs maakte ik al pizza boten met BBQ pulled chicken. Die bevielen erg goed, dus gingen we voor een andere, vegetarische variant. Pizzaboten met gegrilde groenten en geitenkaas. Zelfde soort pizzaboten, maar toch totaal anders dan degene die ik eerder maakte met kip. Maar ook deze variant is erg lekker en zeker een aanrader om eens te proberen! Of je maakt er 1 met BBQ Pulled Chicken en 1 met gegrilde groenten. Kan ook nog!

BBQ Chicken Pizza Boten

Met een pizzasteen kun je op de BBQ de heerlijkste pizza’s bakken. Ik doe het regelmatig en op mijn site vind je dan ook diverse pizza recepten. Dit keer ook een pizza achtig recept dat een beetje een kruising lijkt te zijn van een pizza, calzone en de Turkse pide. Een heerlijk, maar vullend pizzagerecht dat je zeker eens moet proberen. En variëren met de vulling is uiteraard toegstaan!

Pizza Quattro Formaggi

Als we het over klassieke pizza’s hebben dan komt ook de Quattro Formaggi vrij snel aan bod. Deze klassieker is een ware traktatie voor de liefhebber van kaas, want naast een beetje tomatensaus gaan op deze pizza (de naam van de pizza verraadt het al) 4 verschillende kazen. Die kazen zijn qua smaak heel uiteenlopend en dat zorgt er voor dat je iedere hap van een Quattro Formaggi anders ervaart. Heerlijk! Welke kazen er op de Quattro Formaggi horen, daar is nog wel wat onenigheid over trouwens. Ik ging voor […]