Broodje Indische Speklap

Broodje Indische Speklap

Bij een lekker broodje van de BBQ denken we natuurlijk al snel aan hamburgers. Je kunt echter zoveel meer! Wat dacht je bijvoorbeeld van dat oer Hollandse speklapje, omgetoverd tot een broodje Indische speklap? Dit was echt de perfecte lunch tijdens een dagje klussen! De bereiding is eenvoudig en terwijl de speklappen indirect op de BBQ lagen konden we ons klusje nog even afmaken en daarna aanschuiven. Aanrader om eens te proberen!

Chuck Eye Steak in Rum Marinade

Chuck Eye Steak in Rum Marinade

In dit recept gaan we aan de slag met een stuk vlees dat wel wat weg heeft van de ribeye. De chuck eye steak komt uit de hals en de onderrib van het rund en wordt gesneden uit de vijfde rib. De Ribeye steak wordt gesneden uit de zesde tot en met de twaalfde rib, dus dat de chuck eye en de ribeye wat van elkaar weg hebben is niet zo gek. Wat het verschil dan is? De chuck eye is net iets minder mals dan de ribeye. En daarbij […]

Italiaans Gehaktbrood van de BBQ

Italiaans Gehaktbrood

Een gehaktbrood van de BBQ is wat mij betreft altijd een goed idee! Ik bereidde er al diversen op mijn BBQ en daar kwam er onlangs weer één bij in de vorm van dit Italiaanse Gehaktbrood van de BBQ. Gevuld met mozzarella en afgetopt met je favoriete pastasaus en geraspte Parmezaanse kaas. Ruim een uur op de BBQ en dan lekker aansnijden en serveren! Aanrader om binnenkort eens op de BBQ te bereiden, dus zorg dat je alvast een rookplankje in huis hebt!

Crispy Nacho Chicken Burgers

Crispy Nacho Chicken Burgers

Burgers van de BBQ zijn natuurlijk altijd een goed idee! Je kunt er tenslotte alle kanten mee op qua smaken, om zo iedere keer weer iets nieuws op tafel te zetten. Op de site vind je al heel veel hamburger recepten en daar komt met deze Crispy Nacho Chicken Burgers weer een mooie bij! Deze burgers bereid je met indirecte hitte en door je favoriete Doritos smaak te gebruiken geef je de kipburgers een heerlijk krokant jasje mee. Echt een aanrader om eens te proberen!

Tri-tip in Chimichurri Marinade

Tri-tip in Chimichurri Marinade

Al eerder ging ik eens aan de slag met de tri-tip om er lekkere recepten mee te bereiden. Zo bereidde ik eens een tri-tip in een mojo marinade, maar bereidde ik ook eens een tri-tip als brisket. Allebei erg lekker, maar dit keer ging ik voor een variant met de welbekende chimichurri. Die gebruikte ik namelijk om het vlees in te marineren en dat was erg lekker! Tri-tip, of Maminha, kennen we in Nederland trouwens als het liesstuk of als het ezeltje. Het is een stuk uit het rund, gesneden […]

Bacon Varkenshaas Rolletjes van de BBQ

Bacon Varkenshaas Rolletjes

De combinatie van varkenshaas en spek is er één die het altijd goed doet op de BBQ. Eerder deelde ik al eens een recept voor een soort varkenshaasrollade in spek, die wat geschikter is voor een etentje met gasten. Dit keer ging ik voor een variant met varkenshaas medaillons, die je ook prima kunt bereiden als je met zijn tweeën of zelfs alleen bent. Dus trek je favoriete dry rub uit de kast en haal varkenshaas medaillons en ontbijtspek en je kunt aan de gang!

Honing Sriracha Kip van de BBQ

Honing Sriracha Kip

Kip op de BBQ is natuurlijk altijd een goed idee. Zeker ook omdat je met kip heel veel kanten op kunt qua smaak toevoegen. Dit keer ging ik weer eens op de Aziatische toer, met een honing sriracha marinade voor wat lekkere kippendijen, waarbij de marinade ook nog gebruikt wordt om de kippendijen later mee af te lakken. Het resultaat was een heerlijke combinatie van zoet en pit, aangevuld met onder andere wat smaak van de knoflook en limoen die ook in de marinade gaan. Heerlijk om eens te proberen […]

Mexicaanse Chicken Adobo van de BBQ

Chicken Adobo

Eén van de gerechten die al langere tijd op de to-do lijst stond was Chicken Adobo. Een recept waarbij je ook met de Dutch Oven aan de slag gaat, maar wat niet uren hoeft te stoven. Dus toen de Weber Summit Kamado E6 geleverd werd en ik er achter kwam dat er ook een Dutch Oven mee was gestuurd ging dit gerecht nog wat hoger op de to-do lijst! Er zijn overigens twee varianten; Filipijnse Chicken Adobo en Mexicaanse Chicken Adobo. Ik ging voor de laatste en bestelde daarvoor diverse […]

chorizo kaas dip uitgelicht

Chorizo Kaas Dip

Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!  

patty melts uitgelicht

Patty Melts

Is het een burger? Is het een tosti? Nee, het is de Patty Melt! Eigenlijk het beste van twee werelden en ontzettend lekker om eens te bereiden op de BBQ. Als lunch, dan noemen we het gewoon een tosti, of als avondeten met wat friet en een salade. Het kan allemaal! Wat je in ieder geval nodig hebt om deze patty melts te bereiden is een bakplaat. Ik gebruikte de keramische bakplaat van Weber op mijn Weber Summit Kamado E6, waarbij ik, dankzij het ruime formaat van de BBQ, ook […]

bacon wrapped kipspiesen uitgelicht

Bacon Wrapped Kipspiesen

Alles wordt beter van bacon zeggen ze wel eens en ik denk dat ik het daar wel mee eens ben! Op BBQ vlak vallen bijna alle recepten waarin spek wordt gebruikt in de smaak. Zo ook deze bacon wrapped kipspiesen. Een gerecht met slechts 3 ingrediënten, maar ongelooflijk veel smaak. Oké, toegegeven, met name het omwikkelen van de kip met spek kost even wat tijd, maar als je deze spiesen eenmaal hebt geproefd ben je dat zo weer vergeten!  

koreaanse kip bulgogi uitgelicht

Koreaanse Kip Bulgogi

Alweer een hele tijd terug probeerde ik voor het eerst gochujang, een smaakmaker uit de Koreaanse keuken, en dat was zó top! Sindsdien staat dat spul hier altijd wel in de voorraadkast en wordt het ook geregeld gebruikt. Ook nu weer, want het is een belangrijk ingrediënt in deze Koreaanse kip bulgogi van de BBQ. Licht pittig, maar vooral heel smaakvol en super sappige kippendijen. Wat wil je nou nog meer?