De combinatie van varkenshaas en spek is er één die het altijd goed doet op de BBQ. Eerder deelde ik al eens een recept voor een soort varkenshaasrollade in spek, die wat geschikter is voor een etentje met gasten. Dit keer ging ik voor een variant met varkenshaas medaillons, die je ook prima kunt bereiden als je met zijn tweeën of zelfs alleen bent. Dus trek je favoriete dry rub uit de kast en haal varkenshaas medaillons en ontbijtspek en je kunt aan de gang!
Archieven
Honing Sriracha Kip
Kip op de BBQ is natuurlijk altijd een goed idee. Zeker ook omdat je met kip heel veel kanten op kunt qua smaak toevoegen. Dit keer ging ik weer eens op de Aziatische toer, met een honing sriracha marinade voor wat lekkere kippendijen, waarbij de marinade ook nog gebruikt wordt om de kippendijen later mee af te lakken. Het resultaat was een heerlijke combinatie van zoet en pit, aangevuld met onder andere wat smaak van de knoflook en limoen die ook in de marinade gaan. Heerlijk om eens te proberen […]
Chicken Adobo
Eén van de gerechten die al langere tijd op de to-do lijst stond was Chicken Adobo. Een recept waarbij je ook met de Dutch Oven aan de slag gaat, maar wat niet uren hoeft te stoven. Dus toen de Weber Summit Kamado E6 geleverd werd en ik er achter kwam dat er ook een Dutch Oven mee was gestuurd ging dit gerecht nog wat hoger op de to-do lijst! Er zijn overigens twee varianten; Filipijnse Chicken Adobo en Mexicaanse Chicken Adobo. Ik ging voor de laatste en bestelde daarvoor diverse […]
Chorizo Kaas Dip
Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!
Patty Melts
Is het een burger? Is het een tosti? Nee, het is de Patty Melt! Eigenlijk het beste van twee werelden en ontzettend lekker om eens te bereiden op de BBQ. Als lunch, dan noemen we het gewoon een tosti, of als avondeten met wat friet en een salade. Het kan allemaal! Wat je in ieder geval nodig hebt om deze patty melts te bereiden is een bakplaat. Ik gebruikte de keramische bakplaat van Weber op mijn Weber Summit Kamado E6, waarbij ik, dankzij het ruime formaat van de BBQ, ook […]
Bacon Wrapped Kipspiesen
Alles wordt beter van bacon zeggen ze wel eens en ik denk dat ik het daar wel mee eens ben! Op BBQ vlak vallen bijna alle recepten waarin spek wordt gebruikt in de smaak. Zo ook deze bacon wrapped kipspiesen. Een gerecht met slechts 3 ingrediënten, maar ongelooflijk veel smaak. Oké, toegegeven, met name het omwikkelen van de kip met spek kost even wat tijd, maar als je deze spiesen eenmaal hebt geproefd ben je dat zo weer vergeten!
Koreaanse Kip Bulgogi
Alweer een hele tijd terug probeerde ik voor het eerst gochujang, een smaakmaker uit de Koreaanse keuken, en dat was zó top! Sindsdien staat dat spul hier altijd wel in de voorraadkast en wordt het ook geregeld gebruikt. Ook nu weer, want het is een belangrijk ingrediënt in deze Koreaanse kip bulgogi van de BBQ. Licht pittig, maar vooral heel smaakvol en super sappige kippendijen. Wat wil je nou nog meer?
Rabo de Toro
In de voorbereiding op een mooie camperreis die we gaan maken richting Portugal en Spanje was ik al een beetje op zoek naar de lokale specialiteiten. Eén daarvan in Spanje heet Rabo de Toro, dat zich letterlijk vertaalt naar staart van de stier, maar tegenwoordig een heerlijk Spaans stoofgerecht met ossenstaart is. En toevalligerwijs had ik nog ossenstaart in de vriezer liggen, dus wachtte ik niet tot ik dit in Spanje kon proeven, maar bereidde ik dit Spaanse stoofvlees op de BBQ. Neemt overigens niet weg dat ik de Rabo […]
Choripan Snackbrood
Vorig jaar zomer stond het gegrild stokbrood met gehakt op het menu en het recept daarvan werd goed bezocht. Sindsdien maakte ik dit brood ook nog een aantal keer, waarbij ik de laatste keer voor een nieuwe variant ging. Ik had namelijk nog wat chorizo braadworstjes liggen en het leek me wel een goed plan om een soort Choripan versie van dit brood te maken. Dat resulteerde in dit heerlijke Choripan Snackbrood, dat gemakkelijk te bereiden is, er erg lekker uit ziet en ook nog eens zo smaakt! Zet dus […]
Côte a l’Os met Cowboy Boter
Hoewel een steak soms niet meer nodig heeft dan alleen wat peper en grof zout nodig heeft kan een saus het vlees naar een hoger niveau tillen. De picanha geserveerd met chimichurri is immens populair en ook hier wordt chimichurri regelmatig gegeten bij een mooie steak. Nu heb ik echter een nieuwe favoriet, die waarschijnlijk vaker op tafel zal gaan komen; Cowboy Boter. Een eenvoudig saus op basis van gesmolten roomboter, die op smaak is gebracht met een aantal kruiden en specerijen. Echt een aanrader om te proberen!
Bacon & Brie Burgers
Met al een hele lading aan hamburger recepten op de website zou je misschien denken dat het wel eens ophoudt met de burger inspiratie. Maar niets is minder waar! Ik blijf groot fan van de hamburger en ik kom dan ook geregeld inspiratie tegen om weer wat nieuws te proberen. Ditmaal werd het een combinatie van brie en bacon, aangevuld met gekarameliseerde uien en een eenvoudige, maar heerlijke mosterd mayonaise. Klein blaadje sla er bij en je hebt een heerlijke hamburger van de BBQ. Eet smakelijk!
Cordon Bleu Rollade
Een klassieker in de pan, maar dan als rollade op de BBQ. Geloof me, deze Cordon Bleu Rollade wil je proberen! Zelf een rollade maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Neem er de tijd voor, zorg eventueel voor een handje hulp bij het knopen van de rollade en dan kan een kind de was doen! Deze cordon bleu rollade zal mensen zeker verrassen, waarbij het gebruik van een lekkere BBQ rub én het vleugje rook deze rollade nog net wat extra’s geven. Aanrader dus!