Kip Teriyaki Spiesjes

Kip Teriyaki Spiesjes

Bij kip van de BBQ denkt iedereen al snel aan saté. Logisch, want het is zo’n beetje het meest gegeten gerecht van de BBQ. Ik maak tegenwoordig echter vrijwel nooit meer saté. Niet omdat ik het niet lekker vind hoor, maar er is zoveel meer mogelijk met kip. Deze keer maakte ik kip teriyaki spiesjes. Sticky kipspiesjes met een klein beetje pit, een klein beetje zout en een vleugje zoet. Afgemaakt met geroosterde sesamzaadjes en ringetjes bosui. Heerlijk toch?

kip ananas spiesen uitgelicht

Kip Ananas Spiesen

Soms is het onverwachts mooi weer en wil je daarvan genieten wanneer je thuis komt van een dag werken. Dan steek ik snel de BBQ aan en kijk ik wat ik kan maken met de dingen die ik in huis heb. Deze keer werden het kip ananas spiesjes. Prima smaakcombinatie en ook nog eens zo klaar!

kip pesto uitgelicht

Kip Pesto van de BBQ

Laatst maakte ik een flinke hoeveelheid verse pesto en dat is dus super makkelijk! Het smaakt daarbij ook nog eens 10 keer beter dan de pesto uit een potje die je in de supermarkt koopt. Een deel van de pesto gebruikte ik voor dit recept voor kip pesto van de BBQ. Een makkelijk, maar lekker recept dat het proberen waard is.

Honing Mosterd Uien

Honing Mosterd Uien

Weer een bijgerecht dat zo weinig tijd kost om voor te bereiden, maar dat zo lekker is! Deze honing mosterd uien zijn heerlijk naast een perfect gegaarde steak, maar je kunt ze ook als topping gebruiken voor een heerlijke burger. Eén ding is in ieder geval zeker; al je eters zullen dit lekker vinden!  

limoen kruidenboter kip uitgelicht

Limoen Kruidenboter Kip

Laatst kocht ik het nieuwe kookboek van Jan Braai, Braai. Een boek vol lekkere gerechten die je op Zuid-Afrikaanse wijze kunt braaien. Een braai is eigenlijk heel simpel. Je hebt eigenlijk alleen een vuur nodig en een paar bakstenen met daarboven een rooster waarop je kunt grillen. Geen deksels, thermometers en andere poespas. In het boek stond een heerlijk kiprecept, waar ik een variatie op maakte in dit recept. Deze limoen kruidenboter kip is om te watertanden en moet je zeker eens proberen!

cheese steak sandwich uitgelicht 1

Cheese Steak Sandwich

Ik had dit gerecht al vaak langs zien komen en het leek me wel een prima lunchgerecht voor het weekend. De cheese steak sandwich. Een heerlijk broodje gevuld met steak en kaas. Ik heb de biefstuk gecombineerd met geroosterde groene paprika en gepofte ui en het geheel afgemaakt met een honing mosterd mayonaise. Al met al is dit cheese steak sandwich recept wel een aanradertje. Proberen dus!

Franse Hamburgers Uitgelicht

Franse Hamburgers

Ja hoor! Daar ben ik weer met een burger recept! Ik kan er maar niet mee ophouden om burgers te bouwen. Dit keer werden het burgers met een Frans tintje. Kaas uien bollen, brie, mosterd, alles om een lekkere Franse burger voor te schotelen. Het broodje was een gok, maar erg geslaag en de mosterd mayo maak het helemaal af. Probeer dit Franse hamburger recept dus!

Kip Piri Piri Uitgelicht

Portugese Kip Piri Piri

Afgelopen jaar ben ik op vakantie geweest naar Portugal. Een land vol met lekker eten en drinken. En wat je dan zeker niet mag missen is Kip Piri Piri. Ik heb er een aantal keren van mogen genieten en moest dat thuis toch ook eens proberen na te maken. Met dit Kip Piri Piri recept zet je een goed pittig gerecht op tafel. Serveer het met heerlijke aardappeltjes uit de oven en wat gegrilde groenten en je eters zullen er gegarandeerd van genieten. Als ze van pittig houden natuurlijk!

Australische Burgers Uitgelicht

Australische Entrecôte Burgers

Vorige keer maakte ik met mijn eerste porties Cow Under entrecôte heerlijke gerookte entrecôtes met een pittige paprikasaus. Met de tweede porties wilde ik iets met een Australisch tintje maken. Het zijn Australische Burgers geworden, met onder andere rode biet, ananas en een gebakken ei. Het betere stapelwerk dus. En nee, het is niet zonde om hamburgers te maken van entrecôte!

Gerookte Entrecote Paprika Saus Uitgelicht

Gerookte Entrecôte met Paprika Saus

Afgelopen week kreeg ik BBQ post van Cow Under. Van hen ontving ik een prachtig stuk entrecôte uit Australië, rechtstreeks afkomstig van de boerderij van de familie Angus. De runderen van de familie Angus hebben flink de ruimte, want de boerderij in Australië is even groot als de provincie Utrecht. Aan mij de taak om iets moois, maar vooral lekkers met dit stuk entrecôte te maken. Mijn eerste recept met een deel van dit prachtige vlees is dit recept voor gerookte entrecôte met een pittige paprikasaus.

Thaise Frikadel Spiesjes Uitgelicht

Thaise Frikadel Spiesjes

Een kleine maand geleden kreeg ik het boek ‘Smart BBQ’ van Julius Jaspers cadeau voor mijn verjaardag. Een boek vol heerlijke gerechten, waarvan er nog veel op de to do list staan. Een paar weken geleden maakte ik het recept voor Thaise Frikadel Spiesjes. Het is uiteindelijk een eigen draai op het recept geworden, want ik had niet alle ingrediënten in huis en ben voor half om half gehakt gegaan in plaats van varkensgehakt. Het resultaat was heerlijk en zeker de moeite waard om te proberen als je gasten krijgt.

kip spinazie burgers uitgelicht

Kip Spinazie Burgers

Niks leukers dan experimenteren met nieuwe recepten en dan iets heerlijks op tafel zetten! Zo maakte ik nog niet zo lang terug heerlijke kipburgers met spinazie, honing, geitenkaas en gekarameliseerde rode uien. Totaal iets anders dan het gemiddelde hamburger recept, maar wat mij betreft een schot in de roos! En, niet geheel onbelangrijk, de andere eters waren het met me eens! De smaken van de burger passen erg goed bij elkaar en maken het een speciale burger.