Weer een bijgerecht dat zo weinig tijd kost om voor te bereiden, maar dat zo lekker is! Deze honing mosterd uien zijn heerlijk naast een perfect gegaarde steak, maar je kunt ze ook als topping gebruiken voor een heerlijke burger. Eén ding is in ieder geval zeker; al je eters zullen dit lekker vinden!

Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 16 minuten minuten
Totale tijd: 26 minuten minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 57kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 2 Uien
- Olijfolie
- 3 eetlepels Mosterd
- 2 eetlepels Honing
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
Instructies
- Snijd de uien in plakken van ongeveer een centimeter dik. Bestrijk de uien met olijfolie. Meng de mosterd en de honing in een kommetje en zet alvast klaar voor later.
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur tussen de 160 en 200 graden.
- Leg de schijven ui eerst op het directe deel van je grilrooster en gril ze 3 minuten. Draai de uien nu om en gril ze nu nog eens 3 minuten, terwijl je de andere kant insmeert met het honing mosterd mengsel.
- Verplaats de uien na 3 minuten naar het indirecte deel en gaar ze daar nog 10 minuten, waarbij je ze af en toe omdraait en bestrijkt met het mengsel van honing en mosterd.
- Haal de uien na 10 minuten op het indirecte deel van de BBQ en leg ze op een bord of serveerplank. Serveer de honing mosterd uien vervolgens direct. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 57kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 1g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.2g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 1g | Sodium: 21mg | Potassium: 163mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 3IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 26mg | Iron: 0.3mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Er staat geen temperaturen bij de bereiding. Ik neem aan dat deze ergens op 180 – 200°C doet?
De temperatuur is in dit recept niet heel erg belangrijk, maar ergens tussen de 170 en 220 graden is prima.
We zijn der gek van.
Jaja ook de kleintjes.
We doen dit op een ouderwetse bbq (30j)die we perfect onderhouden en opbergen.
Goed om te horen! Ik moet ze ook weer eens maken!