
Bijgerecht
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
- 2 uien
- Olijfolie
- 3 eetlepels Mosterd
- 2 eetlepels Honing
Bereiding
Snijd de uien in plakken van ongeveer een centimeter dik. Bestrijk de uien met olijfolie. Meng de mosterd en de honing in een kommetje en zet alvast klaar voor later.
Zorg bij het BBQ’en voor een indirecte zone op je grilrooster. Dit betekent dat een deel van het rooster zich niet direct boven de brandende kolen of briketten bevindt.
Leg de schijven ui op het indirecte deel van je grilrooster en gaar ze 5 minuten. Smeer de bovenzijde ondertussen in met het honing mosterd mengsel. Draai de uien nu om en gaar ze nog eens 5 minuten, terwijl je de andere kant nu insmeer met het honing mosterd mengsel. Keer de uien nog één keer om en gaar ze nog 5 minuten voor je ze van het rooster haalt.
Er staat geen temperaturen bij de bereiding. Ik neem aan dat deze ergens op 180 – 200°C doet?
De temperatuur is in dit recept niet heel erg belangrijk, maar ergens tussen de 170 en 220 graden is prima.