skirt steak pinwheels uitgelicht

Skirt Steak Pinwheels

Eerder bereidde ik al eens fajitas met skirt steak, dus ik wist dat dit een smakelijk stukje vlees was. Deze keer ging ik voor een andere benadering en toverde ik een mooi stuk Outside Skirt Steak om tot 4 pinwheels met een Italiaanse vulling. Mocht je denke ‘wat zijn pinwheels nou weer?’; Ik sneed een paar smalle repen van de steak, die ik vervolgens belegde en oprolde. Zet de boel vast met een prikker en je hebt een mooi steak rolletje met een vulling naar wens. In dit geval een vulling met een Italiaans tintje.

 

skirt steak pinwheels recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Haal de skirt steak uit de verpakking en snijd het stuk op in 4 gelijke lange repen. In mijn geval sneed ik het stuk vlees eerst overdwars doormidden en daarna over de lengte. Dit is echter een beetje afhankelijk van de vorm van je steak.
  • Dep het vlees rondom droog en leg de stukken steak op een snijplank. Bestrijk ieder stuk met groene pesto en strooi hier de helft van de geraspte mozzarella overheen.
  • Beleg het vlees vervolgens met de olijven, zongedroogde tomaatjes en de geroosterde paprika. Strooi er daarna de pijnboompitten en de rest van de geraspte mozzarella overheen.
  • Rol ieder stuk skirt steak nu op tot een pinwheel en steek de prikkers er doorheen zodat ze vast blijven zitten. Je kunt dit eventueel ook met een stukje slagerstouw doen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de skirt steak pinwheels dan rondom met versgemalen zwarte peper en grof zout en leg ze vervolgens op het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de pinwheels tot ze een kerntemperatuur van ongeveer 45 graden hebben.
  • Is de kern van 45 graden bereikt? Dan mag je de pinwheels verplaatsen naar het directe deel van de BBQ, waar je ze kunt afgrillen. Doe dit ongeveer 2 minuten per kant, tot een kerntemperatuur van 52 graden voor een mooi medium rare resultaat.
  • Haal de skirt steak pinwheels van de BBQ als de gewenste kerntemperatuur is bereikt en laat ze 5 minuten rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Outside Skirt Steak Pinwheels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling