Hoewel het bij het BBQ’en vaak vooral draait om grote stukken vlees, vind ik het toch ook wel erg leuk als de volledige maaltijd van de BBQ komt. Er staat dan niet iemand anders ondertussen binnen in de keuken ook nog te werken en als je klaar bent met de BBQ is het ook echt tijd om te eten. Dit recept voor Skirt Steak Fajita’s is perfect voor een volledige maaltijd van de BBQ. Iedereen vult zelf de gordita’s met vlees en groenten en zo kun je gezellig tafelen, zonder dat iemand steeds weer bij de BBQ staat. Daarnaast zijn deze fajita’s ook gewoon errug lekker!


Hoofdgerecht
4-6 personen
50 minuten
Ingrediënten
– 800 gram Outside Skirt Steak
– 1 Rode Paprika
– 1 Groene Paprika
– 1 Gele Paprika
– 1 Grote Ui
– 1 Limoen
– 12 Gordita’s
– Klein Bosje Koriander
– 1 eetlepels Gerookt Paprikapoeder
– 1 theelepel Gemalen Chipotle
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– 1 theelepel Gemalen Komijn
– 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
– 0,5 theelepel Keukenzout
– 1 eetlepel Olijfolie
Overige Benodigdheden
– BBQ met Deksel
– BBQ Bestendige Schaal of Pan
– BBQ Tang
– Scherp Keukenmes
– BBQ handschoenen
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Neem een kommetje en meng hierin het paprikpoeder met de chipotle, knoflookpoeder, komijn, zwarte peper en keukenzout. Haal de outside skirt steak uit de verpakking en snijd loshangende stukjes vlees en vet weg en bestrooi het vlees daarna met het mengsel van kruiden. Leg de steak op een bord en zet even aan de kant.
Snijd nu de paprika’s in repen en de ui in ringen. Haal ook alvast de gordita’s uit de verpakking.
Is de BBQ op temperatuur? Ze dan de schaal of pan op de BBQ en doe er de olijfolie in. Laat deze even warm worden en voeg vervolgens de reepjes paprika en uienringen toe. Bak de groenten gedurende een minuut of 6, waarbij je de boel af en toe door husselt met de BBQ tang.
Leg na 6 minuten bakken ook de steak op de BBQ en grill deze ongeveer 3 minuten per kant voor een medium resultaat. Houdt ondertussen ook de groenten in de gaten.
Is de outside skirt steak klaar? Haal deze dan van de BBQ en til ook de schaal met groenten van de BBQ. Gebruik hiervoor goede BBQ handschoenen. Laat het vlees nu 5 minuutjes rusten terwijl je de gordita’s kort aan beide kanten roostert op de hete BBQ.
Snijd nu de limoen in partjes en hak de koriander wat kleiner. Snijd daarna het vlees met een scherp mes in reepjes en serveer alles op een grote plank, zodat iedereen zijn fajita’s zelf kan samenstellen aan tafel. Eet smakelijk!
Tip: je kunt de fajita’s uitbreiden door ook wat crème fraîche en guacamole te serveren.

