Ga terug
+ servings

Skirt Steak Pinwheels

Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Trefwoord: outside skirt steak, skirt steak, skirt steak pinwheels, steak pinwheels
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Haal de skirt steak uit de verpakking en snijd het stuk op in 4 gelijke lange repen. In mijn geval sneed ik het stuk vlees eerst overdwars doormidden en daarna over de lengte. Dit is echter een beetje afhankelijk van de vorm van je steak.
  • Dep het vlees rondom droog en leg de stukken steak op een snijplank. Bestrijk ieder stuk met groene pesto en strooi hier de helft van de geraspte mozzarella overheen.
  • Beleg het vlees vervolgens met de olijven, zongedroogde tomaatjes en de geroosterde paprika. Strooi er daarna de pijnboompitten en de rest van de geraspte mozzarella overheen.
  • Rol ieder stuk skirt steak nu op tot een pinwheel en steek de prikkers er doorheen zodat ze vast blijven zitten. Je kunt dit eventueel ook met een stukje slagerstouw doen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de skirt steak pinwheels dan rondom met versgemalen zwarte peper en grof zout en leg ze vervolgens op het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de pinwheels tot ze een kerntemperatuur van ongeveer 45 graden hebben.
  • Is de kern van 45 graden bereikt? Dan mag je de pinwheels verplaatsen naar het directe deel van de BBQ, waar je ze kunt afgrillen. Doe dit ongeveer 2 minuten per kant, tot een kerntemperatuur van 52 graden voor een mooi medium rare resultaat.
  • Haal de skirt steak pinwheels van de BBQ als de gewenste kerntemperatuur is bereikt en laat ze 5 minuten rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!