Een goede hamburger kan niet zonder kaas. En dan het liefst kaas die lekker smelt. Ik ben er fan van. Net als dat ik fan ben van raclette. Heerlijk man, die gesmolten kaas. In dit recept combineerde ik eigenlijk het beste van twee werelden. Een goede burger en heerlijke raclette kaas. Bacon mag op een burger natuurlijk ook niet ontbreken en de overige toppings maken het af! Kortom, een burger die je wilt proberen!
Archieven
Italiaans Gevulde Kip Rollade
Een rollade van de BBQ is altijd leuk om te bereiden en het wordt nog leuker als je de rollade helemaal zelf gemaakt en gevuld hebt. Dit recept, voor een Italiaans gevulde kip rollade staat niet alleen garant voor een lekkere maaltijd. Je kunt in dit recept ook nog je frustratie kwijt bij het plat maken van de kipfilets! Top combinatie dacht ik zo. Heb je nog nooit zelf een rollade gemaakt? Check dan van te voren op YouTube even hoe je een rollade moet knopen. Scheelt een hoop gedoe […]
Bourbon Burgers met Geitenkaas
Als je mijn website al een beetje kent, weet je dat ik een liefhebber ben van hamburgers. Check mijn Burger Friday Collectie bijvoorbeeld maar eens! Vandaag ook weer een hamburger en deze keer een burger met, in whisky, gekarameliseerde uien, bacon en geitenkaas. Een heerlijke burger, waar je het weekend heerlijk mee kunt inluiden!
Rosbief met Rode Wijn Saus
Ook vandaag weer een Kerstwaardig recept, al kun je deze rosbief tijdens ieder etentje wel presenteren. Na het aansnijden en met de saus ziet het er echter zo mooi uit, dat dit gerecht zeker niet zal misstaan tijdens je Kerst Diner! En dat terwijl het een eenvoudig recept is, waar eigenlijk niet veel aan mis kan gaan. Mooi toch?
Beef Wellington
Maakte ik deze Kerst Klassieker laatst al in het klein, gaan we in dit recept voor het origineel! De Beef Wellington is echt een waardig gerecht om te serveren tijdens Kerst en je kunt hem dus ook op de BBQ bereiden! Het belangrijkste dat je er voor nodig hebt is een BBQ met deksel en een pizzasteen. Zo komt BBQ’en met Kerst dus wel heel dichtbij!
Mini Beef Wellingtons
Waar de Winter BBQ al aardig terrein wint, is het wat mij betreft tijd om ook aan de Kerst BBQ te denken. Je kunt op de BBQ namelijk genoeg feestelijke gerechten bereiden en de BBQ inrichten als oven. Je kunt er grote braadstukken op bereiden en langzaam garen. In dit recept ga ik voor een Kerst Klassieker, maar dan in het klein. Deze Mini Beef Wellingtons zijn makkelijk, het bereiden kost niet heel veel tijd, maar het ziet er prachtig uit op je bord. Ideaal voor de Kerst dus!
Stoofvlees uit de Dutch Oven
Een tijdje terug ontving ik van Weber hun nieuwe Limited Edition Master-Touch en een aantal accessoires. Nu het koudere weer is gearriveerd leek het me wel een goed idee om met één van die accessoires aan de slag te gaan. De winter vraagt tenslotte om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Ik ging voor draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier. Ik maakte er een receptvideo van, die je hieronder ook terug vindt. In de video vind je ook een leuke winactie, waarbij je een mooi […]
Gegrilde Knolselderij
Vandaag het meest simpele, maar o zo lekkere bijgerecht van de BBQ dat je maar kunt bedenken. De herfst is weer van start gegaan en dus komen de knollen weer in het assortiment. Eén van mijn favorieten is de knolselderij. En die kun je dus ook heerlijk bereiden op de BBQ! Maak je gelijk een complete maaltijd van je avondje BBQ. Probeer maar eens!
Rendang uit de Dutch Oven
Een tijdje terug bedacht ik me dat mijn kamado na het BBQ’en altijd nog heel lang warm blijft en gedurende de nacht helemaal afkoelt. Met die warmte wilde ik wel eens aan de slag om stoofvlees te maken. Want dat zou toch mooi zijn? Als ik met die warmte, zonder er naar om te kijken een heerlijk gerecht kon bereiden? Ik koos voor Rendang, want als het om stoofvlees gaat is dat toch wel een favoriet van mij. Op vrijdagavond maakte ik hamburgers, om vervolgens de Dutch Oven op de […]
Entrecôte van de Rookplank
Als het gaat om cederhouten rookplankjes, dan zie je bijna altijd recepten voorbij komen met zalm. Op zich begrijpelijk, want zo’n plankje is ideaal om een delicaat gerecht als zalm op te bereiden en serveren. Je kunt echter veel meer bereiden op zo’n rookplank van cederhout. Deze keer ging ik voor een mooi stuk entrecôte, die ik volgens de reverse sear methode heb bereid. Dat betekent dat ik de steak eerst op het rookplankje tot een kerntemperatuur van 40 graden heb gegaard, om hem vervolgens direct boven de kolen af […]
Kalfsburgers met Gegrilde Groenten
Het is weer vrijdag en dus eten we weer hamburgers vandaag, want we hebben het niet voor niks tot Burger Friday omgedoopt. Je moet het weekend tenslotte goed starten. Deze keer met kalfsvlees en gegrilde groenten. Een heerlijke combinatie, die wat lichter is dan de hamburgers met cheddar, bacon en BBQ sauzen. Ook op deze burger gaat een saus en kaas, maar ik heb gekozen voor een pesto mayonaise en mozzarella, die ik niet mee laat smelten. Het resultaat? Een hamburger waarbij je ook nog wat van je dagelijks benodigde […]
Dubbele Cheeseburgers
Het is weer Burger Friday en vandaag gaan we extreem! Niet zo extreem als je tegenwoordig vaak ziet langskomen, maar semi eetbaar extreem. Ja, ook bij mij krijg je vieze handen bij het eten van deze burger, maar hij is wel in zijn geheel weg te krijgen. Dus wil je een keer een over de top burger maken op de BBQ? Dan is dit recept voor dubbele cheeseburgers precies wat je zoekt! Ik denk dat de foto genoeg zegt. Dit wil je!