Barbecue Recept: Bourbon Burgers met Geitenkaas

Bourbon Burgers met Geitenkaas

Als je mijn website al een beetje kent, weet je dat ik een liefhebber ben van hamburgers. Check mijn Burger Friday Collectie bijvoorbeeld maar eens! Vandaag ook weer een hamburger en deze keer een burger met, in whisky, gekarameliseerde uien, bacon en geitenkaas. Een heerlijke burger, waar je het weekend heerlijk mee kunt inluiden!

BBQ'en met whisky? Het kan met deze Bourbon Burgers met Geitenkaas!

Hoofdgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 2 Hamburger Broodjes
- 2 Hamburgers (van 150 gram rundergehakt)
- 2 Uien
- 4 plakken Lang Gesneden Ontbijtspek
- 60 gram Verse Geitenkaas
- 2 handjes Rucola
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 theelepel Zout
- 1 eetlepel Bruine Basterdsuiker
- 3 eetlepels Whisky
- Versgemalen Zwarte Peper & Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Kleine Koekenpan

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. Stel de temperatuur in op ongeveer 200 graden.

Zet ondertussen de koekenpan pop laag vuur en warm hier de olie in op. Snijd de uien in ringen en bak deze in 10 minuutjes zacht. Voeg na 5 minuutjes ook de theelepel zout toe.

Haal terwijl de uiten rustig bakken de hamburgers vast uit de koeling.

Hebben de uien 10 minuutjes rustig gebakken? Voeg dan de bruine suiker toe en roer deze door de uien. Voeg hierna de whisky toe en laat dit in 10 minuutjes verdampen. Roer regelmatig door de pan. Haal de pan daarna van het vuur en laat rustig staan.

Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Leg dan de plakken spek op het indirecte deel van de BBQ en laat deze een minuut of 8 garen. Haal dan de burgers er bij en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

Leg de burgers op het directe deel van de BBQ (dus direct boven de brandende kolen) en gril ze 3 minuten. Keer ze daarna om en leg de plakken bacon op de burgers. Gril de burger nog 4 minuten en haal ze dan van de BBQ.

Snijd nu de broodjes open en rooster de gesneden kanten een minuutjes op de BBQ. Bestrijk daarna de onderste helften met de mayonaise en de bovenste helften met de verse geitenkaas.

Beleg de onderste helft vervolgens met de burgers en bacon, een goede schep gekarameliseerde uien en een handje rucola. Maak de burgers af met de bovenste helften van de broodjes, waar je de geitenkaas over hebt verdeeld. Serveer de burgers direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *