kalfsburgers gegrilde groenten uitgelicht

Kalfsburgers met Gegrilde Groenten

Het is weer vrijdag en dus eten we weer hamburgers vandaag, want we hebben het niet voor niks tot Burger Friday omgedoopt. Je moet het weekend tenslotte goed starten. Deze keer met kalfsvlees en gegrilde groenten. Een heerlijke combinatie, die wat lichter is dan de hamburgers met cheddar, bacon en BBQ sauzen. Ook op deze burger gaat een saus en kaas, maar ik heb gekozen voor een pesto mayonaise en mozzarella, die ik niet mee laat smelten. Het resultaat? Een hamburger waarbij je ook nog wat van je dagelijks benodigde groenten binnen krijgt!

Het weekend inluiden met een burger? Ga voor deze kalfsburgers met gegrilde groenten!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 2 Zachte Hamburger Broodjes
– 2 Kalfsburgers van 125 gram
– 1 Bol Mozzarella
– 1 eetlepel Mayonaise
– 1 eetlepel Groene Pesto
– 0,5 Courgette
– 0,5 Aubergine
– 8 Cherry Tomaatjes
– 1 Ui
– 4 blaadjes Baby Romaine
– 4 eetlepels Olijfolie
– 1 teentje Knoflook
– Peper & Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Maak de courgette en aubergine schoon en snijd er plakken van die ongeveer 0,5 centimeter dik zijn. Pel de ui en snijd hier ook plakken van ongeveer 0,5 cm dik van.

Meng in een klein kommetje de pesto met de mayonaise en snijd de mozzarella alvast in dikke plakken. Kies ook alvast 4 mooie blaadjes baby romaine uit en was deze.

Is de BBQ op temperatuur? Neem dan een stuk aluminiumfolie waarop alle tomaatje passen en leg dit op het indirecte gedeelte van het grilrooster. Leg hierop de tomaatjes. Besprenkel de tomaatjes met een eetlepel olijfolie en wat grof zeezout. Doe vervolgens de BBQ dicht met de deksel.

Doe de overige olijfolie in een kommetje en knijp hier de teen knoflook in uit. Meng goed door elkaar en bestrijk alle plakken ui, courgette en aubergine aan allebei de kanten met de olie. Bestrooi de plakken vervolgens met versgemalen peper en leg ze vervolgens op het directe gedeelte van het grilrooster. Gril de groenten 4 minuutjes aan één kant.

Leg vervolgens ook de burgers op het directe gedeelte. Draai alle plakken groenten om en gril zowel de burgers als de groenten 4 minuutjes. Haal na deze 4 minuten de groenten van de BBQ, keer de hamburger en gril deze aan de andere zijde ook nog eens 4 minuten. Snijd ondertussen ook de broodjes open en rooster deze de laatste 2 minuten mee, met de gesneden kant op het rooster.

Haal de broodjes, burgers en de tomaatjes van de BBQ.

Neem nu de onderste helften van de broodjes en besmeer ze met de pesto mayonaise. Leg hierop de blaadjes baby romaine, gevolgd door de plakken courgette, aubergine en wat uienringen. Hierop gaan vervolgens de kalfsburgers, 2 plakken mozzarella en de gepofte tomaatjes. Maak de hamburger af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *