dubbele cheese burgers uitgelicht

Dubbele Cheeseburgers

Het is weer Burger Friday en vandaag gaan we extreem! Niet zo extreem als je tegenwoordig vaak ziet langskomen, maar semi eetbaar extreem. Ja, ook bij mij krijg je vieze handen bij het eten van deze burger, maar hij is wel in zijn geheel weg te krijgen. Dus wil je een keer een over de top burger maken op de BBQ? Dan is dit recept voor dubbele cheeseburgers precies wat je zoekt! Ik denk dat de foto genoeg zegt. Dit wil je! 

philly cheese steak pizza uitgelicht

Philly Cheese Steak Pizza

Ik merkte dat ik de laatste tijd wat minder vaak pizza’s van de BBQ heb gemaakt. Zonde, want het is erg lekker! Voor dit recept heb ik daarom de pizzasteen weer uit de schuur gehaald en heb ik een in Philadelphia populaire sandwich, de cheese steak sandwich, omgetoverd tot een heerlijke pizza! Met biefstuk, champignons, groene paprika en cheddar. Klinkt goed toch?

falafel burgers uitgelicht

Falafel Burgers

Deze Burger Friday gaan we op de vegetarische toer, want ook dat kan heel lekker zijn! Ja, ik houd enorm veel van vlees en leg graag met regelmaat een mooi stuk op de BBQ. Maar hier thuis eten we lang niet iedere dag vlees. Ook vegetarische gerechten staan hier vaak genoeg op tafel. En dat je vegetarisch kunt BBQ’en bewijst dit recept voor falafel burgers wel. 

classic bacon cheese burgers uitgelicht

Classic Bacon & Cheese Burgers

Het is weer tijd voor Burger Friday! Heerlijk het weekend inluiden met een heerlijke burger en een biertje. Deze burger maakte ik als voorbereiding op mijn vakantie naar Amerika, waar ik inmiddels alweer van terug ben. Een classic burger, beetje Amerikaanse stijl. Met lekker veel kaas, uien en bacon. Heerlijk! Scroll dus snel door naar de lijst met ingrediënten, haal alles in huis en steek vanavond de BBQ nog aan!

mexicaanse nacho burgers uitgelicht

Mexicaanse Nacho Burgers

Deze Burger Friday een recept van mij dat ook in het Barbecue Magazine van 2017 staat: Mexicaanse Nacho Burgers. En de naam zegt het eigenlijk al, deze burgers bevatten al het goede van Mexicaans eten. Guacamole, nacho’s, jalapeños, cheddar en gehakt. Beter wordt het toch niet? Althans, een lekker Mexicaans biertje er bij zou ook wel lekker zijn!

boeren burgers uitgelicht

Boeren Burgers

Yes, vrijdag! En dat betekent niet alleen dat het bijna weekend is, maar ook dat het weer tijd is voor Burger Friday! Vandaag gaan we voor een heerlijke boeren burger en wordt het flink stapelen. Deze burgers, met een mengsel van gebakken uien, champignons en rode paprika, worden geserveerd op een Italiaanse bol en zijn dan ook een prima bodem voor als je nog een drankje gaat doen. Dus, wilde plannen vanavond? Begin dan met deze Boeren Burgers van de BBQ!

quesadilla burgers uitgelicht

Quesadilla Burgers

Yes, het is weer Burger Friday! Bijna weekend en dus mooi tijd voor lekkere burgers! Vandaag wijken we een beetje af van de gebaande paden en kiezen we niet voor een broodje, maar voor kleine tortilla wraps. Belegd met kaas, tomaat, rode ui en avocado. Heerlijk! Blijkt gelijk ook dat je prima quesadilla’s kunt maken op de BBQ!

teriyaki ananas burgers uitgelicht 1

Teriyaki Ananas Burgers

Bijna weekend en dus weer tijd voor Burger Friday! Vandaag een burger waarmee ik ongetwijfeld ook wat mensen tegen het verkeerde been schop, want er schijnt een hele groep tegenstanders van de pizza Hawaï te zijn, omdat ananas niet warm gegeten hoort te worden. Klopt niks van. Ananas grillen is namelijk super lekker en dat bewijs ik met deze teriyaki ananas burgers! Durf jij het aan?

rosbief uitgelicht

Rosbief van de BBQ

Op mijn kamado van The Bastard wil ik natuurlijk met regelmaat low&slow BBQ’en. Vaak maak ik typische low and slow BBQ recepten, zoals spareribs en pulled pork. Soms probeer ik echter iets totaal anders en ga ik voor de minder bekende weg. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze lekker kruidige rosbief. Langzaam gegaard en heerlijk van smaak!

big fat burgers uitgelicht

Big Fat Burgers

Ken je dat? Dat je broertje komt eten en je je natuurlijk uit moet sloven? Nou, dat had ik dus laatst. Omdat de BBQ hier vaak aan staat, worden de verwachtingen ook steeds hoger. Het kan zijn dat ik dat zelf verzin, maar ik moet mezelf toch steeds weer proberen te overtreffen. Dus het werden Big Fat Burgers. Als je deze een keer op hebt, ga je niet meer naar de McDonald’s. Dat weet ik bijna zeker.

peterselie pesto ribeye rollade uitgelicht

Ribeye Rollade met Peterselie Pesto

Het is bijna kerst en ik ben van mening dat een kerst diner prima van de BBQ kan komen. Maar dan is het natuurlijk wel aan mij om dat te bewijzen met kerst waardige BBQ recepten. Hierbij de eerste: Ribeye Rollades met een pesto van peterselie en walnoten. Een mooie rollade van de BBQ, die je gesneden serveert. Iedereen 2 plakjes van deze heerlijke rollade met een twist.

chipotle honey chicken kebabs uitgelicht

Chipotle-Honey Chicken Kebabs

Een tijdje terug kreeg ik hét BBQ boek van 2016: Smokey Goodness van Jord Althuizen. Een schitterend boek, vol recepten, mooie foto’s en uitleg over het BBQ’en. Een boek dat je als BBQ liefhebber echt op de plank moet hebben staan en wat recepten uit moet proberen. Ik probeerde onlangs de Chipotle-Honey Chicken Kebabs en die waren echt heel erg goed. Hieronder het recept!