Philly Cheese Steak Pizza

Ik merkte dat ik de laatste tijd wat minder vaak pizza's van de BBQ heb gemaakt. Zonde, want het is erg lekker! Voor dit recept heb ik daarom de pizzasteen weer uit de schuur gehaald en heb ik een in Philadelphia populaire sandwich, de cheese steak sandwich, omgetoverd tot een heerlijke pizza! Met biefstuk, champignons, groene paprika en cheddar. Klinkt goed toch?
Met een pizzasteen bak je de heerlijkste pizza's zelf op de BBQ. Ga bijvoorbeeld eens voor deze Philly Cheese Steak Pizza's!

Hoofdgerecht

2 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

- 280 gram Bloem
- 200 ml Lauwwarm Water
- 10 gram Gedroogde Gist
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Suiker
- 1 theelepel Versgemalen Peper
- 1 Eetlepel Olijfolie
- 8 eetlepels Passata
- 150 gram Biefstuk
- 6 Champignons
- 1 Groene Paprika
- 1 Ui
- 50 gram Geraspte Kaas
- 50 gram Geraspte Cheddar
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Pizzaschep (optioneel)

Bereiding

Voor de pizza’s beginnen we met het deeg voor de bodems. Dit moet een uur rijzen, dus alle overige werkzaamheden kunnen in dat uur.

Meng hiervoor het zakje gist door het lauwwarme water en laat dit even staan. Maak op het aanrechtblad een bergje van de bloem en maak hierin een kuiltje. Voeg de peper en het zout toe aan de bloem. Schenk vervolgens de eetlepel olijfolie en een beetje van het water met gist in het kuiltje en roer hier met je vingers voorzichtig wat bloem doorheen. Wanneer het water is opgenomen door de bloem kun je weer wat nieuw water toevoegen en mengen met de bloem. Ga hiermee door tot het water op is en er een glad en elastisch deeg is ontstaan. Doe de deegbal vervolgens in een kom en dek deze af met een theedoek. Laat het deeg vervolgens een uur rijzen op een warme plek.

Snijd nu ook de ui in ringen, de groene paprika in repen en de champignons in plakken. Ze deze aan de kant tot je klaar bent om de pizza’s te beleggen.

De BBQ klaarmaken en de biefstuk grillen

Nu het deeg aan het rijzen is, is het tijd om de BBQ klaar te maken voor het bakken van de pizza's. Ga hierbij voor een temperatuur van 250 tot 300 graden. Wanneer de kolen of briketten goed branden is het een goed idee om deze naar de buitenkant van het kolenrooster te verplaatsen, zodat het midden vrij is. Je krijgt dan eigenlijk een cirkel van kolen, langs de rand van de BBQ. Door dit te doen zorg je er voor dat het midden van de pizzasteen niet te heet wordt en de pizzasteen zo egaal mogelijk wordt verhit.

Is de BBQ heet? Neem dan de biefstuk en breng deze op smaak met peper en zout. Gril de biefstuk aan beide kanten 1,5 minuut en haal hem daarna van de BBQ. Plaats hierna de pizzasteen in het midden van het grillrooster en laat deze goed heet worden. Zo zal de pizza sneller garen.

Het beleggen van de pizza’s

Als het deeg een uur heeft gerezen, wordt het tijd om het uit te rollen en de pizza's te beleggen. Deel het deeg hiervoor in 2 gelijke delen en rol één van de delen op een met bloem bestoven aanrechtblad uit tot het ongeveer 3 millimeter dik is. Verplaats het deeg tijdens het uitrollen regelmatig om er voor te zorgen dat het niet aan het aanrechtblad blijft plakken.

Wanneer je het pizzadeeg hebt uitgerold is het makkelijks om de bodem op de pizzaschep te leggen voordat je de pizza gaat beleggen. Bestrijk de bodem eerst met 3 tot 4 eetlepels tomatensaus en beleg de pizza vervolgens met de uien en champignons, gevolgd door de gerapte kaas. Snijd nu de biefstuk in dunne plakken en verdeel deze over de pizza, samen met de reepjes groene paprika. Strooi als laatste de geraspte cheddar over de pizza.

De pizza bakken op de BBQ

Nu de pizza belegd is, kun je hem gaan afbakken op de pizzasteen. Het is aan te raden om de pizzasteen te bestuiven met een beetje bloem, zodat je de pizza er later gemakkelijk af krijgt. Schuif de pizza van de pizzaschep op de pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel.

Bak de pizza vervolgens in 4 tot 6 minuten gaar. Je kunt controleren of de bodem gaar is door er een aardappelschilmesje in te steken. Als het mesje droog is wanneer je deze weer uit de bodem haalt is de bodem gaar en word het tijd om aan tafel te gaan! Gebruik de pizzaschep om de pizza van de steen te halen én om de pizza op te serveren aan tafel. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *