Teriyaki Ananas Burgers

Bijna weekend en dus weer tijd voor Burger Friday! Vandaag een burger waarmee ik ongetwijfeld ook wat mensen tegen het verkeerde been schop, want er schijnt een hele groep tegenstanders van de pizza Hawaï te zijn, omdat ananas niet warm gegeten hoort te worden. Klopt niks van. Ananas grillen is namelijk super lekker en dat bewijs ik met deze teriyaki ananas burgers! Durf jij het aan?
Heerlijke teriyaki ananas burgers, met chili mayo en cheddar!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 2 Black Angus Hamburgers
- 2 Hamburger Broodjes
- 2 schijven Verse Ananas
- 60 gram Cheddar
- 4 plakken Bacon
- 1 Rode Ui
- 2 eetlepels Teriyaki Saus
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Chilisaus

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirect hitte. De temperatuur mag zo rond de 230 graden zijn.

Snijd ondertussen de rode ui in plakken, maar druk deze niet uit elkaar tot losse ringen.

Meng ook alvast de mayonaise met de chilisaus en snijd de burgerbroodjes alvast open.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de hamburgers dan direct boven de kolen op het grilrooster en gril ze 3 minuutjes. Leg nu ook de plakken bacon op het grilrooster en bak deze in 3 minuutjes krokant.

Keer de burgers na 3 minuten om, smeer de al gegrilde kanten in met de helft van de teriyaki saus en verdeel de geraspte cheddar over de burgers. Haal nu gelijk de bacon van de BBQ. Gril de burgers nu ook aan de andere kant 3 minuten en verplaats de hamburgers daarna naar het indirecte gedeelte op de BBQ.

Smeer nu de schijven ananas in met de teriyaki saus en leg ze op het rooster, direct boven de kolen. Leg ook de plakken rode ui op het rooster. Gril zowel de ananas, als de rode ui 2 minuutjes aan beide kanten en haal ze daarna van de BBQ. Haal dan ook gelijk de hamburgers van de BBQ.

Nu is het alleen nog een kwestie van het roosteren van de broodjes en daarna kan er gebouwd worden. Leg zowel de bovenkant als de onderkant op het rooster en laat ze een minuutje liggen.

Haal de broodjes vervolgens van de BBQ en smeer de onderste helften in met je chili mayonaise. Leg er vervolgens wat ringen rode ui op en de plakken bacon. Hier bovenop gaat de hamburger met cheddar, gevolgd door de schijf ananas. Maak je burger af met de bovenste helften van de broodjes en serveer direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *