Chipotle-Honey Chicken Kebabs

Een tijdje terug kreeg ik hét BBQ boek van 2016: Smokey Goodness van Jord Althuizen. Een schitterend boek, vol recepten, mooie foto’s en uitleg over het BBQ’en. Een boek dat je als BBQ liefhebber echt op de plank moet hebben staan en wat recepten uit moet proberen. Ik probeerde onlangs de Chipotle-Honey Chicken Kebabs en die waren echt heel erg goed. Hieronder het recept!
Dit BBQ recept uit Smokey Goodness is zeker de moeite waard!

Hoofdgerecht

4 personen

2 uur

Ingrediënten

- 800 gram Kippendijen
- Rasp en sap van 2 limoenen
- 2 Verse Jalapeños
- 3 tenen Knoflook
- 3 eetlepels Fijngehakte Koriander
- 3 eetlepels Honing
- 1 eetlepel Basterdsuiker
- 1 eetlepel Zout
- 1 theelepel Chipotlepoeder
- 1 theelepel Gerookt Paprikapoeder
- 0,5 theelepel Komijnpoeder
- 3 eetlepels Zonnebloemolie
- Versgemalen Zwarte Peper

Overige benoigdheden

- 4 Kebabspiesen

Bereiding

Begin op tijd met het marineren van de kip. Doe hiervoor het sap en rasp van de limoenen in een kom, samen met de zonnebloemolie, koriander, honing, basterdsuiker, zout, chipotlepoeder, paprikapoeder en komijn.

Ontdoe de jalapeños nu van de zaadlijsten, snipper ze goed fijn en voeg toe aan de marinade. Knijp vervolgens ook de teentjes knoflook uit in de kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Neem nu de kippendijen en snijd ze in grote blokjes, van ongeveer 3 x 3 x 1,5 cm. Meng de kipblokjes goed door de marinade, dek af en zet in de koelkast om een tijdje te marineren. Het liefst 1,5 tot 2 uur.

Maak een half uurtje van te voren de BBQ klaar voor direct grillen, zodat de kebabs direct boven de kolen of briketten gegrild kunnen worden. Ga hierbij voor een temperatuur van ongeveer 220 graden. Rijg ondertussen de kipblokjes op de kebabspiesen.

Leg de spiesen op het rooster wanneer de BBQ op temperatuur is en gril ze in ongeveer een kwartier rondom goudbruin en gaar. Regelmatig draaien, zodat de spiesen niet verbranden. In de marinade zitten namelijk veel suikers (basterdsuiker en honing), die snel kunnen verbranden.

In het boek van Jord Althuizen worden de kebabs geserveerd met pita’s en een ananassalsa uit het boek, maar zonder zijn deze spiesen ook erg lekker! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *