Deze Burger Friday een recept van mij dat ook in het Barbecue Magazine van 2017 staat:
Mexicaanse Nacho Burgers. En de naam zegt het eigenlijk al, deze burgers bevatten al het goede van Mexicaans eten. Guacamole, nacho's, jalapeños, cheddar en gehakt. Beter wordt het toch niet? Althans, een lekker Mexicaans biertje er bij zou ook wel lekker zijn!

Hoofdgerecht
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
- 4 Hamburgerbroodjes
- 600 gram Rundergehakt
- 3 eetlepels Paneermeel
- 1 eetlepel Ketchup
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 2 theelepels Worcestershire saus
- 1 theelepel Tabasco
- 2 handjes Tortilla Chips
- 200 gram Geraspte Cheddar
- 1 eetlepel Kwark
- 1 eetlepel Mayonaise
- 1 eetlepel Sweet Chilisaus
- 2 Avocado's
- 2 teentjes Knoflook
- 1 Tomaat
- 1 Rode Ui
- 12 Ingelegde Jalapeño Schijfjes
- Versgemalen Zwarte Peper
Bereiding
Doe het gehakt, paneermeel, paprikapoeder, de ketchup, worcestershire saus en tabasco in een mengkom. Voeg flink wat zwarte peper toe en meng alle goed door elkaar. Vorm 4 gelijke burgers en zet even weg in de koeling.
Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van direct en indirect garen op een temperatuur van 220 graden.
Snijd, terwijl de BBQ heet wordt, de rode ui in ringen. Bewaar voor iedere hamburger een paar grote uienringen en snijd de rest klein. Doe deze in een kom. Knijp hierin de teentjes knoflook uit. Snijd de tomaat in vieren en ontdoe deze van het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook. Ontdoe vervolgens de avocado’s van de pit en schil en snijd in kleine blokjes. Voeg ook deze toe. Breng het geheel tot slot op smaak met zwarte peper en meng alles met een vork goed door elkaar, waarbij je de avocado blokjes lichtjes prakt. Zet je guacamole in de koeling en haal ondertussen je burgers uit de koeling.
Meng in een ander kommetje de kwark, mayonaise en chilisaus en zet deze ook vast klaar. Snijd ook de hamburgerbroodjes vast open.
Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de hamburgers op het rooster. Gril de burgers 2 tot 3 minuutjes en keer ze vervolgens om. Verdeel nu gelijk de geraspte cheddar over de burgers en gril ze nog 2 tot 3 minuten. Verplaats je hamburgers nu naar het indirecte gedeelte van het grilrooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat in een paar minuutjes de cheddar goed smelten. Leg nu ook gelijk de hamburgerbroodjes met de snijkant op het grilrooster en grill ze 1 tot 2 minuutjes, tot ze licht geroosterd zijn.
Is de cheddar goed gesmolten en zijn je broodjes geroosterd? Dan is het tijd om je hamburgers te bouwen.
Neem hiervoor de onderste helft van de broodjes en smeer deze in met je mengsel van kwark, mayonaise en chilisaus. Verdeel hierover de tortilla chips en leg hier de burgers met cheddar op. Beleg iedere burger vervolgens met een aantal uienringen en schijfjes ingelegde jalapeño. Schep tot slot een flinke schep van de guacamole op de burgers en maak je Mexicaanse Nacho Burgers af met de bovenste helft van de broodjes. Druk licht aan en voorzie je broodjes eventueel van een prikker voor de stevigheid.
Serveer de burgers met de overgebleven guacamole en wat tortilla chips. Eet smakelijk!
Niet het recept dat je zocht?
Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.
Gisteravond heb ik deze Mexicaanse nacho burgers samen met de maïskolven gemaakt. Beiden smaakten voortreffelijk. Zeker voor herhaling vatbaar!!
Hoi Edwin, bedankt voor je berichtje. Goed om te horen dat de recepten in de smaak zijn gevallen! Daar doe ik het allemaal voor 🙂