quesadilla burgers uitgelicht

Quesadilla Burgers

Yes, het is weer Burger Friday! Bijna weekend en dus mooi tijd voor lekkere burgers! Vandaag wijken we een beetje af van de gebaande paden en kiezen we niet voor een broodje, maar voor kleine tortilla wraps. Belegd met kaas, tomaat, rode ui en avocado. Heerlijk! Blijkt gelijk ook dat je prima quesadilla's kunt maken op de BBQ!
Een keer iets anders dan de standaard burgers? Ga dan voor deze quesadilla burgers van de BBQ!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 4 Gordita’s (mini tortilla wraps)
- 2 USA Grain Fed Hamburgers
- 1 Rode Ui
- 1 Avocado
- 1 Tomaat
- 50 gram Geraspte Cheddar
- 50 gram Geraspte Jonge Kaas
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Sweet Chili Saus
- 2 eetlepels Fijngehakte Verse Koriander

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. De directe hitte wordt gebruikt voor het grillen van de hamburgers, het indirecte gedeelte is voor het smelten van de kaas tussen de gordita’s.

Snijd, terwijl de BBQ op temperatuur komt, de tomaat in dunne plakken, de rode ui in ringen en de avocado in plakjes.

Leg nu 2 gordita’s (dit zijn dus kleine tortilla wraps) op je werkblad en verdeel hier de cheddar en jonge kaas overheen. Leg vervolgens de 2 andere gordita’s op de met kaas belegde wraps en druk ze lichtjes aan. Meng ook alvast de mayonaise met de chili saus.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de belegde wraps dan op het indirecte gedeelte van je BBQ. Leg nu ook gelijk de hamburgers op het directe gedeelte, direct boven de kolen. Sluit de BBQ met de deksel en laat de hamburgers en gordita’s 3 minuutjes liggen. Open de BBQ vervolgens en keer zowel de hamburgers als de gordita’s om. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat nog 3 minuutjes garen.

Haal nu de gordita’s en de hamburgers van de BBQ. Haal nu direct alle wraps los van elkaar. Je zult zien dat ze allemaal voorzien zijn van een laagje gesmolten kaas.

Besmeer nu 2 van de gordita’s met je chili mayonaise en leg hier de burgers op. Verdeel nu de plakken tomaat, uienringen en de plakjes avocado over de burgers en bestrooi met een beetje fijngehakte koriander. Maak de quesadilla burgers af met de 2 resterende wraps met gesmolten kaas en je bent klaar om te gaan eten! Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *