Pizza met Saucijs en Gegrilde Groenten

Pizza met Gegrilde Groenten & Saucijs

Ik ben een enorme fan van het bakken van pizza’s op de BBQ. Sowieso vind ik zelfgebakken pizza’s al een stuk lekkerder dan de afhaalvariant of de diepvriespizza’s van de supermarkt. Maar met een BBQ kun je ook nog eens hoge temperaturen behalen, waardoor je pizza’s kort en snel kunt bakken. Met een heerlijke krokante bodem, zelfgemaakte pizzasaus en verse toppings wordt het eigenlijk niet beter. Wil jij ook pizza’s bakken op de BBQ? Probeer dan deze variant met gegrilde groenten en saucijs eens!

Iberico Presa

Iberico Presa

Wil je voor een mooi stukje varkensvlees op de BBQ gaan? Dan is Iberico vlees een aanrader! Schreef ik eerder al een recept voor Iberico Secreto, is vandaag de Iberico Presa aan de beurt. De Iberico Presa is een stuk vlees dat slagers in Nederland eigenlijk bijna nooit uitsnijden. Het wordt gesneden uit het deel tussen de nek en schouder van het Iberico varken en wordt gekenmerkt door een mooie dooradering van vet en een heerlijk malse smaak. Kortom: een prachtig stuk vlees dat je zeker eens moet proberen op […]

In Whiskey Azijn gemarineerde Flanksteak

Flank Steak in Whiskey Marinade

Als je de BBQ aan wilt steken kan je alle kanten op als het gaat om wat er op gaat. Ga je voor vlees, vis, gevogelte of groenten op de BBQ? Ga je voor een low & slow bereiding of ga je grillen? De keuze is reuze. En als je dan hebt besloten om voor een lekkere steak te gaan, ben je er nog steeds niet. Want ga je voor een entrecôte, ribeye, picanha, skirt steak, of toch een ander deel van het rund? Als ik een tip mag geven: […]

Dutch Oven: Herfst Stoof

Herfst Stoof

Met de koudere en regenachtige dagen in aantocht en de herfst en winter die onderweg zijn krijgen veel mensen het idee dat het tijd wordt om de BBQ weer op te bergen in de schuur of garage. Maar niets in minder waar! De herfst en winter zijn juist perfect om de BBQ aan te steken en heerlijke gerechten te bereiden die bij de seizoenen passen! Schaf bijvoorbeeld een Dutch Oven aan, zodat je heerlijke stoofpotjes kunt bereiden op de BBQ. Deze heerlijke herfst stoof bijvoorbeeld, met uien, wortel, prei, doperwten […]

Côte a L'os met Chimichurriboter

Côte a L’os met Chimichurri Boter

Een Côte de Boeuf heb je wellicht al eens geprobeerd. Maar ben je ook bekend met de Côte a L’os? Het is eigenlijk een entrecote, maar dan met het been er nog aan. En nu hoor ik je al vragen: ‘Waarom neem je dan niet gewoon een entrecote?’ Nou, allereerst omdat vlees aan het bot bereid er toch wel erg mooi uit ziet. Daarnaast geeft het ook extra smaak wanneer je vlees aan het bot bereid. De Côte a L’os is dan ook zeker een aanrader om eens te proberen. […]

Kaasstengels van de BBQ

Kaastengels

Ik vind het misschien wel de lekkerste snack voor bij de borrel: kaastengels. En ja, dat heb ik goed geschreven. Kaasstengels zijn namelijk die dingen die je bij de bakker vindt en kaastengels vind je in je bittergarnituur. Kaas Tengels dus eigenlijk, maar dan van de BBQ. Want waarom niet? Ook als je lekker met vrienden of familie aan het borrelen bent mag de BBQ gewoon aan. En als jij dan deze kaastengels van de BBQ tovert, dan weet ik zeker dat je gasten blij met je zullen zijn. Snel […]

DJ BBQ Burger

DJ BBQ Burger

Als je me al even volgt weet je dat ik een enorm liefhebber ben van hamburgers! Mede daardoor ben ik ook fan van DJ BBQ. Wellicht ken je hem wel van een aantal samenwerkingen met Jamie Oliver of omdat je net zo’n burger verslaafde bent als ik. Een tijd terug bracht DJ BBQ een nieuw boek uit, The Burger Book. Een boek vol hamburger recepten, die moest ik uiteraard op de plank hebben! En nu deel ik één van de recepten uit het boek: de DJ BBQ Burger. Een heerlijke […]

Lams Tournedos

Lams Tournedos

Een tijdje terug ontving ik een prachtig pakket met vlees van The Butchery. In dat pakket zaten ook 2 lams tournedos. Iets dat ik nog niet eerder bereid en gegeten had, dus ik was erg benieuwd. Ik besloot niets geks met het vlees te doen en ze enkel met wat peper en grof zeezout te bereiden middels de reverse sear methode. Hierbij gaar je het vlees eerst middels indirecte warmte, waarna je het kort af grilt. Voor mij de beste methode om een mooie steak te bereiden en heerlijk om […]

Bacon Bourbon Chicken Kebabs

Bacon Bourbon Chicken Kebabs

Een tijdje geleden schreef ik een review over het laatste boek van Jord Althuizen, No Worries BBQ. In die review schreef ik ook over mijn favoriete recept tot dan toe. Dat waren de Bacon Bourbon Chicken Kebabs. Een eenvoudig, maar heerlijk BBQ gerecht (daar staat het boek sowieso vol mee), waarvan ik nu het recept met je deel. Deze kebabs moet je zeker eens proberen op de BBQ, want ze zijn een regelrechte aanrader!  

Cakespiesen met Aardbeien

Cakespiesen met Aardbei

Een toetje na het BBQ’en is natuurlijk het lekkerst als het ook van de BBQ komt! Omdat je met een BBQ een oven na kunt bootsen kun je eenvoudig een cake bakken op de BBQ, maar alleen een plakje cake serveren is wat saai. Ik maakte daarom spiesen met cake en aardbeien die ik serveerde met slagroom. Het resultaat? Leuke dessertspiesen die ook nog eens heel lekker zijn!

Tomapork van de BBQ

Tomapork

Als het om rundvlees gaat heb je verschillende steaks aan het bot, die je heerlijk kunt bereiden. Het zijn stoere stukken vlees die iedereen graag eet. Maar ook van het varken heb je een mooi stoer stuk vlees dat je aan het bot bereidt en serveert: De Tomapork. Een mooie steak van varkensvlees aan het bot. Mooi om in zijn geheel te serveren en aan tafel aan te snijden.

Zalm van een Plankje

Zalm van een Plankje

Gerookte zalm, warm of koud, ik vind het heerlijk! En warm gerookte zalm kun je heel eenvoudig zelf bereiden op de BBQ. Hiervoor heb je in feite alleen een BBQ met deksel en een cederhouten rookplankje voor nodig. Oké, een mooi stuk zalm is ook niet onbelangrijk! Zonder verder veel smaken is warm gerookte zalm al erg lekker, maar in deze klassieke combinatie met citroen en dille wordt het helemaal smullen!