Côte a L'os met Chimichurriboter

Côte a L’os met Chimichurri Boter

Een Côte de Boeuf heb je wellicht al eens geprobeerd. Maar ben je ook bekend met de Côte a L’os? Het is eigenlijk een entrecote, maar dan met het been er nog aan. En nu hoor ik je al vragen: ‘Waarom neem je dan niet gewoon een entrecote?’ Nou, allereerst omdat vlees aan het bot bereid er toch wel erg mooi uit ziet. Daarnaast geeft het ook extra smaak wanneer je vlees aan het bot bereid. De Côte a L’os is dan ook zeker een aanrader om eens te proberen. Zeker met die heerlijke chimichurri boter!

Côte a L'os van de BBQ
Côte a L'os van de BBQ

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur

Ingrediënten

– 1 kilo Côte a L’os
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout
Chimichurri Boter

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kenthermometer

Bereiding

Zorg er voor dat de côte a l’os op kamertemperatuur is voor je aan de bereiding begint. Is je vlees vacuüm verpakt? Haal het dan ook uit het vacuüm, zodat het kan luchten. Heb je de chimichurri boter nog niet voorbereid? Doe dit dan ook voordat het vlees op de BBQ gaat.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.

Dep ondertussen het vlees droog met wat keukenpapier en bestrooi het daarna met wat versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Dan mag de côte a l’os op de BBQ. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Of zelfs een draadloze? Steek deze dan in het vlees en sluit de BBQ vervolgens met de deksel. Gaar het vlees nu tot een kerntemperatuur van 46 graden.

Haal het vlees bij die kerntemperatuur kort van de BBQ en maak de BBQ nu snel klaar voor directe hitte en een temperatuur van 200 graden. Is die temperatuur bereikt? Gril de côte a l’os dan 2 minuten aan beide kanten, tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 52 graden. Je hebt dan een mooi medium rare resultaat. Wil je het vlees medium of zelfs verder? Gaar het dan langer middels de indirecte methode en gril het vlees daarna op bovenstaande wijze af.

Haal het vlees nu van de BBQ en laat het 10 minuten rusten voor je het aansnijdt. Snijd het vlees eerst los langs het bot en snijd het daarna in dunne plakken. Maak de côte a l’os af door er een paar plakken chimichurri boter op te leggen en serveer het vlees daarna aan je gasten. Eet smakelijk!

Reverse Sear Côte a L'os

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *