Lams Tournedos

Lams Tournedos

Een tijdje terug ontving ik een prachtig pakket met vlees van The Butchery. In dat pakket zaten ook 2 lams tournedos. Iets dat ik nog niet eerder bereid en gegeten had, dus ik was erg benieuwd. Ik besloot niets geks met het vlees te doen en ze enkel met wat peper en grof zeezout te bereiden middels de reverse sear methode. Hierbij gaar je het vlees eerst middels indirecte warmte, waarna je het kort af grilt. Voor mij de beste methode om een mooie steak te bereiden en heerlijk om eens met lams tournedos te proberen!

Wel eens lamstournedos op de BBQ geprobeerd?
Wel eens lamstournedos op de BBQ geprobeerd?

Hoofdgerecht

2 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 2 Lams Tournedos
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden.

Haal de lams tournedos uit de koeling en laat ze rustig op kamertemperatuur komen. Bestrooi ze vervolgens met versgemalen zwarte peper en wat grof zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de lams tournedos dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de tournedos nu tot een kerntemperatuur van 48 graden om een medium rare resultaat te krijgen. Wil je liever iets verder garen? Ga hier dan voor een hogere kerntemperatuur.

Is de kerntemperatuur van 48 graden bereikt? Haal het vlees dan van de BBQ en stook de BBQ vervolgens flink op, tot minimaal een temperatuur van 200 graden. Ga hierbij voor directe hitte waarboven je het vlees kunt grillen. Ik gebruikte een gietijzeren rooster om een nog mooiere grilstreep te krijgen.

Is de BBQ heet genoeg? Leg dan de lams tournedos weer op de BBQ en gril ze 1 minuut per kant. Haal ze daarna weer van de BBQ en laat ze 5 minuutjes rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!

Heerlijke lamstournedos van de BBQ!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *