Tomapork van de BBQ

Tomapork

Als het om rundvlees gaat heb je verschillende steaks aan het bot, die je heerlijk kunt bereiden. Het zijn stoere stukken vlees die iedereen graag eet. Maar ook van het varken heb je een mooi stoer stuk vlees dat je aan het bot bereidt en serveert: De Tomapork. Een mooie steak van varkensvlees aan het bot. Mooi om in zijn geheel te serveren en aan tafel aan te snijden.

Tomapork van de BBQ: een heerlijk en stoer stuk varkensvlees!
Tomapork van de BBQ: een heerlijk en stoer stuk varkensvlees!

Hoofdgerecht

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 1 kilo Tomapork
– 4 eetlepels BBQ Rub Varken

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer
– Rookhout (optioneel)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Haal ondertussen de tomapork uit de koeling en dep deze met keukenpapier rondom droog. Pak er nu je favoriete rub voor varkensvlees bij en voorzie het vlees rondom van een laagje rub. Laat het vlees nog even rustig op kamertemperatuur komen, terwijl de BBQ op temperatuur komt.

Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan eventueel wat rookhout toe. Leg vervolgens de tomapork op je BBQ rooster. Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek deze dan nu in het vlees. Sluit de BBQ met de deksel en gaar het vlees nu tot een kern van 55 graden.

Is de kerntemperatuur van 55 graden bereikt? Haal de tomapork dan even kort van de BBQ en maak de BB gereed voor directe hitte en een temperatuur van nog steeds ongeveer 180 graden.

Gril de tomapork vervolgens aan beide kanten, tot het vlees een kerntemperatuur van 65 graden heeft bereikt. Haal de tomapork nu van de BBQ en laat het op een bord 5 tot 10 minuten rusten voor je het aansnijdt. Eet smakelijk!

2 reacties

    • Ja deze kloppen. Je kunt de indirecte bereiding ook op een lagere temperatuur doen, maar vaak combineert dat lastiger met bijgerechten. Aardappelgerechten kunnen bijvoorbeeld ook prima indirect op 180 graden worden bereid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *