Cakespiesen met Aardbeien

Cakespiesen met Aardbei

Een toetje na het BBQ’en is natuurlijk het lekkerst als het ook van de BBQ komt! Omdat je met een BBQ een oven na kunt bootsen kun je eenvoudig een cake bakken op de BBQ, maar alleen een plakje cake serveren is wat saai. Ik maakte daarom spiesen met cake en aardbeien die ik serveerde met slagroom. Het resultaat? Leuke dessertspiesen die ook nog eens heel lekker zijn!

Toetje van de BBQ? Probeer deze cakespiesen met aardbei!
Toetje van de BBQ? Probeer deze cakespiesen met aardbei!

Dessert

8 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 250 gram Bloem
– 250 gram Roomboter
– 250 gram Fijne Kristalsuiker
– 5 Grote Eieren
– 0,25 theelepel Zout
– 1 theelepel Bakpoeder
– 8 gram Vanillesuiker
– 500 gram Aardbeien
– Slagroom
– 2 eetlepels Vloeibare Boter

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Cakeblik
Bakkwast
– Mixer
– Mengkom
– 6 Spiesen

Bereiding

Zorg voordat je aan de bereiding begint dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Snijd de boter in blokjes en doe deze in de mengkom. Klopt de boter luchtig met de mixer en voeg vervolgens de suiker, vanillesuiker en het zout toe aan de boter. Mix dit door de boter en voeg vervolgens terwijl je mixt één voor één de eieren toe.

Zijn alle eieren opgenomen door de boter? Voeg dan de bloem en bakpoeder toe en spatel dit door de boter, suiker en eieren. Vet vervolgens met een bakkwast en de vloeibare boter de cakevorm in en doe hier je cake beslag in.

Is de BBQ op temperatuur? Zet het cakeblik dan op de BBQ en bak de cake in 60 tot 70 minuten goudbruin en gaar. Je kunt testen of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de prikker er droog uit? Dan is de cake gaar. Haal de cake van de BBQ en laat hem afkoelen.

Is de cake voldoende afgekoeld? Haal hem dan uit het cakeblik en laat nog iets verder afkoelen. Maak ondertussen de aardbeien schoon en ontdoe ze van de kroontjes. Maak ook de BBQ nu gereed voor direct grillen op een temperatuur van 180 graden.

Is de cake iets verder afgekoeld? Snijd hem dan in plakken van ongeveer 2 cm dik. Snijd de plakken vervolgens in blokjes. Pak vervolgens de spiesen erbij en rijg de aardbeien en blokjes cake om en om op spiesen. Gril deze spiesen nu een paar minuutjes op de BBQ, waarbij je ze geregeld even keert.

Haal de spiesen nu weer van de BBQ en serveer ze direct met de slagroom. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.