Cote de Boeuf BBQ

Côte de Boeuf

Als je eenmaal een beetje BBQ verslaafd bent, wil je natuurlijk met mooie, grote stukken vlees aan de gang op de BBQ. De Cote de Boeuf staat waarschijnlijk dan ook wel op je to-do lijstje. Dit prachtige stuk rundvlees is het lekkerst als je het reverse sear bereidt. Dat wil zeggen dat je de Cote de Boeuf eerst indirect gaart op lage temperatuur, waarna je het boven directe hitte op hogere temperatuur af grilt. Het resultaat? Een heerlijk mals stuk rundvlees! Reverse sear Cote de Boeuf is wat mij betreft […]

Stoofvlees met een zomers tintje? Deze Lente Stoof is wat je zoekt!

Lente Stoof met Spaghetti

Stoofvlees wordt vaak gezien als een wat zwaarder gerecht dat het goed doet in de winter. Dan vinden we het allemaal heerlijk om urenlang te stoven en vervolgens heerlijk te eten. Maar stoofvlees kan ook prima in de lente en zomer, als je het geheel wat frisser en lichter maakt. Dit stoofvlees wordt bijvoorbeeld geserveerd met spaghetti, veldsla en ricotta en door zilveruitjes en cherrytomaatjes te gebruiken smaakt dit stoofvlees heerlijk zomers!

BBQ Recept voor Babi Pangang van buikspek

Babi Pangang van Buikspek

Een hele tijd geleden deelde ik al eens het recept voor babi pangang van de BBQ. Ik gebruikte toen procureur en ondanks dat dat heerlijk was kreeg ik ook berichten dat je babi pangang met buikspek hoort te maken. Dat moest ik dus maar eens proberen! Ik gebruikte ongeveer dezelfde bereiding als voor de babi pangang van procureur en het resultaat was heerlijk!

BBQ Recept voor Kip Cajun Spiesen

Kip Cajun Spiesen

Een spiesje van de BBQ doet het altijd goed. Zeker als je de spiesjes volledig zelf bereidt en ook nog eens serveert met een huisgemaakt sausje. Dat geldt dus ook voor deze kip cajun spiesen met limoen mayonaise. Deze kipspiesen hebben een klein beetje pit van de cajun kruiden, maar die wordt gelijk afgeblust door een heerlijke frisse limoen mayonaise. Klinkt dat niet goed?

BBQ Recept voor Cajun Kip Burgers

Cajun Kip Burgers

Vaak maken we hamburgers van gehakt en vooral burgers van rundvlees zijn populair. Daarna volgen ook wel burgers van varkensgehakt en kipgehakt. Je kunt echter ook burgers maken zonder gehakt te gebruiken. Bijvoorbeeld door een kipfilet te grillen en te gebruiken als burger. Dat deed ik ook in dit recept voor cajun kip burgers. Een heerlijke burger, die ook nog eens gezien mag worden!

BBQ Recept voor Lamsrack

Lamsrack van de BBQ

Lamsrack is niet alleen maar een schitterend stuk vlees om te zien, als je een lamsrack goed bereidt is het ook nog eens een heerlijk stuk vlees. Je eet een lamsrack als hij nog mooi rosé van binnen is. Alles dat verder is gegaard is eigenlijk al niet lekker meer en dat betekent dat het bereiden van een lamsrack op de BBQ iets is wat veel mensen niet aandurven. Maar dat is nergens voor nodig, want met een beetje oefenen op je temperatuurbeheersing gaat het jou ook lukken om een […]

Recept: de ultieme dubbele cheeseburger

Ultieme Double Cheeseburgers

Laatst deelde ik een recept voor bacon jam en daarbij zei ik dat het heerlijk is op een goede burger. Dus dan mag een heerlijke burger, met daarop bacon jam, natuurlijk niet ontbreken. Het is gelijk een toppertje geworden, want ik ben voor een dubbele cheeseburger gegaan, met cheddar en Old Amsterdam. Vul dit aan met een goed broodje, wat lekker toppings (waaronder dus de bacon jam) en je hebt de perfecte burger. Het kan wel zijn dat je voor deze burgers eerst je kaken moet ontwrichten, want het is […]

Christmas Burgers

Christmas Burgers

Als we met Kerst het gourmetstel of de steengrill niet aanzetten, maar voor een driegangen kerstdiner gaan, denken we al gauw aan luxe gerechten en grote stukken vlees. Maar waarom zou je Kerstmis eigenlijk niet met een goede burger kunnen vieren? Met deze Christmas Burgers speel je in ieder geval op het thema in, dus wat mij betreft gaan we er voor!

Pittige gehaktballetjes met paprika mayonaise

Pittige Gehaktballetjes

De BBQ beginnen met een klein hapjes terwijl het hoofdgerecht wordt bereid is altijd een goed idee. Of een lekker avondje bestaande uit allerlei kleine hapjes. Ook niet verkeerd. Waar je ook voor kiest, deze spicy gehaktballetjes met een paprika mayonaise om de boel een beetje af te blussen, mogen op je lijstje! Dit hapje is relatief eenvoudig, is zo voorbereid en kost niet veel tijd om te bereiden op de BBQ. Paar prikkertjes er bij, pannetje op tafel en smullen maar!

Burgers van de BBQ

Master Burgers

Dit recept is voor één van mijn favoriete hamburgers van de BBQ. Het aantal toppings op deze Master Burger is niet veel, maar als alle smaken samen kom, dan is het genieten! Voor mijn hamburgers gebruik ik het liefst brioche hamburger broodjes, die ik vaak zelf bak volgens dit recept. Daarnaast draai ik het liefst mijn eigen gehakt, zodat het nog lekker grof is en je echt structuur krijgt in je burger. Heb je zelf geen gehaktmolen? Vraag je slager dan of hij gehakt grof wil draaien voor je. Op […]

BBQ Recept Rosbief met koffie cacao rub

Rosbief met Koffie Cacao Rub

Een tijdje terug kwam ik ergens een gerecht tegen met een rub op basis van koffie en cacao. In eerste instantie klonk me dat een beetje gek in de oren, maar ik was toch ook wel benieuwd naar de smaak. Ik ben zelf niet zo’n koffiedrinker en wist dan ook niet wat ik moest verwachten, maar de rub, bestaande uit koffie, cacao, paprika, chili, basterdsuiker, peper en zout, is echt te gek! Zeker als je hem gebruikt op een mooi stuk rosbief. Proberen dus!

Pizza van de BBQ: Kip Pesto Pizza

Kip Pesto Pizza

Een pizza hoeft niet veel ingrediënten te bevatten om lekker te zijn, als je maar goede en verse ingrediënten neemt en de tijd neemt om er iets lekkers mee te maken. Dat bewijst ook deze pizza met kip en pesto wel. Het pizzadeeg krijgt de tijd om lekker lang te rijzen, de pizzasaus mag rustig pruttelen en ook de pesto is vers gemaakt. Wat wil je eigenlijk nog meer?