Christmas Burgers

Christmas Burgers

Als we met Kerst het gourmetstel of de steengrill niet aanzetten, maar voor een driegangen kerstdiner gaan, denken we al gauw aan luxe gerechten en grote stukken vlees. Maar waarom zou je Kerstmis eigenlijk niet met een goede burger kunnen vieren? Met deze Christmas Burgers speel je in ieder geval op het thema in, dus wat mij betreft gaan we er voor!

Kerst vieren met hamburgers? Het kan met deze Kerst Burgers!
Kerst vieren met hamburgers? Het kan met deze Kerst Burgers!

Hoofdgerecht

2 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburger Broodjes
– 300 gram Kalkoen Gehakt
– 100 gram Brie
– 4 plakken Ontbijtspek
– 2 handjes Veldsla
– 4 eetlepels Cranberry Compote
– 2 eetlepels Mayonaise
– 2 theelepels Mosterd
– 2 theelepels Honing
– 2 theelepels Paprikapoeder
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– 1 theelepel Uienpoeder
– 2 eetlepels Gedroogde Peterselie
– 1 handje Paneermeel
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer (optioneel)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. Ga voor een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Pak ondertussen een mengkom en doe hier het kalkoen gehakt in. Je kunt ook kip gehakt nemen. Voeg het paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, paneermeel en de peterselie toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt nu in 2 delen en vorm er burgers van die qua diameter net iets groter zijn dan je broodjes.

Meng ondertussen in een kommetje de mayonaise met de mosterd en de honing. Snijd ook alvast je hamburger broodjes open en snijd de brie in plakken.

Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de plakken spek op het indirecte deel van de BBQ en je burgers op het directe deel en sluit de BBQ met de deksel. Grill de burgers 4 minuutjes. Keer ze vervolgens om en beleg ze met de plakken brie. Grill de burgers nog eens 4 minuten en verplaats ze vervolgens naar het indirecte deel van de BBQ en gaar ze daar ook nog 4 minuutjes tot ze gaar zijn. Check dit eventueel met je kernthermometer. Deze moet een kerntemperatuur van 75 graden aangeven. Haal de burgers en de plakken spek van de BBQ.

Neem je broodjes en rooster deze 30 seconden direct boven de hete kolen op het rooster. Haal de broodjes er daarna weer van af.

Neem nu de onderste helften van de broodjes en besmeer ze met de honing mosterd mayonaise. Hier gaat vervolgens wat veldsla op, gevolgd door de plakken spek. Op de spek gaan vervolgens de burgers met brie en hierop gaat de cranberry compote. Maak de burgers af met de bovenkanten van de broodjes en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *