BBQ Recept voor Cajun Kip Burgers

Cajun Kip Burgers

Vaak maken we hamburgers van gehakt en vooral burgers van rundvlees zijn populair. Daarna volgen ook wel burgers van varkensgehakt en kipgehakt. Je kunt echter ook burgers maken zonder gehakt te gebruiken. Bijvoorbeeld door een kipfilet te grillen en te gebruiken als burger. Dat deed ik ook in dit recept voor cajun kip burgers. Een heerlijke burger, die ook nog eens gezien mag worden!

Een burger van kipfilet? Probeer deze Cajun Kip Burgers!
Een burger van kipfilet? Probeer deze Cajun Kip Burgers!

Hoofdgerecht/Lunch

2 personen

1 uur

Ingrediënten

– 2 Hamburger Broodjes
– 2 Kipfilets
– 4 plakken Rookkaas
– 1 Avocado
– 4 eetlepels Pico de Gallo
– 2 handjes Veldsla
– 3 eetlepels Cajun Kruiden
– 2 eetlepels Mayonaise
– 1 Limoen
– 1 teentje Knoflook

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Voor het maken van de cajun kip burgers beginnen we met het marineren van de kip. Neem hiervoor de kipfilets en de cajun kruiden en bestrooi de kip hier mee. Doe de kip in een schaal, dek deze af en laat de kip zo staan, zodat de smaken er in kunnen trekken.

Ontdoe ondertussen de avocado van zijn schil en pit en prak het vruchtvlees in een kom fijn. Voeg het sap van een halve limoen toe. Snipper ook het teentje knoflook goed fijne (een knoflookpers gebruiken kan ook) en voeg dit ook toe aan de avocado. Meng alles goed door elkaar en zet aan de kant.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden. Zet ondertussen alle ingrediënten die je nodig hebt klaar.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de kipfilets dan op het directe deel, dus boven de hete kolen, op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de kipfilets 3 minuten en draai ze vervolgens om. Gril ook de andere kant 3 minuutjes.

Verplaats de kipfilets vervolgens naar het indirecte deel van de BBQ en beleg ze met de rookkaas. Snijd nu je burger broodjes open en rooster ondertussen de gesneden kanten van je hamburger broodjes 30 seconden op het directe deel van de BBQ.

Zijn de broodjes klaar? Haal ze dan van de BBQ. Bestrijk nu de onderste helften van de broodjes met mayonaise en verdeel er vervolgens de veldsla over. Hierop gaat de Pico de Gallo, gevolgd door de kipfilets met rookkaas, die je nu van de BBQ haalt. Schep nu op iedere burger een flinke lepel van je avocado mengsel en maak de burgers af met de bovenkanten van de broodjes.

Serveer de cajun kip burgers direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *