Pittige gehaktballetjes met paprika mayonaise

Pittige Gehaktballetjes

De BBQ beginnen met een klein hapjes terwijl het hoofdgerecht wordt bereid is altijd een goed idee. Of een lekker avondje bestaande uit allerlei kleine hapjes. Ook niet verkeerd. Waar je ook voor kiest, deze spicy gehaktballetjes met een paprika mayonaise om de boel een beetje af te blussen, mogen op je lijstje! Dit hapje is relatief eenvoudig, is zo voorbereid en kost niet veel tijd om te bereiden op de BBQ. Paar prikkertjes er bij, pannetje op tafel en smullen maar!

Deze pittige gehaktballetjes met paprika mayonaise zijn heerlijk als voorgerecht, borrelsnack of tapas van de BBQ!
Deze pittige gehaktballetjes met paprika mayonaise zijn heerlijk als voorgerecht, borrelsnack of tapas van de BBQ!

Voor-/Hoofdgerecht

4-6 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 500 gram Rundergehakt
– 3 Rode Pepers
– 3 Sjalotten
– 2 teentje1 Knoflook
– 1 bosje Peterselie
– 1 eetlepel Paprikapoeder
– 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
– 0,5 theelepel Zout
– 1 Ei
– 3 eetlepels Paneermeel
– 10 eetlepels Mayonaise
– 1 Rode Puntpaprika
– 2 eetlepels Olijfolie
– 2 eetlepels Honing

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Keukenmachine
– Gietijzeren Skillet of Schaal
– Afsluitbare Bak of Zak

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Snijd de rode paprika doormidden er verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Smeer de paprika in met 1 van de eetlepels olijfolie. Gebruik de andere eetlepel olijfolie om de skillet of schaal mee in te vetten.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de halve paprika’s dan met de schil naar beneden op het BBQ rooster. Sluit de BBQ met de deksel en rooster de paprika tot het veel zwart gaat kleuren en begint te blaren. Check dit om de paar minuten.

Zijn de paprika’s bijna helemaal zwart gekleurd? Haal ze dan van de BBQ en doe ze in de afsluitbare bak of zak.

Maak nu de BBQ klaar voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Doe ondertussen het gehakt in een mengkom. Voeg hier het ei, paneermeel, paprikapoeder, peper en zout aan toe. Snipper de sjalotten en teentjes knoflook goed klein en voeg toe. Ontdoe de rode pepers van de zaadjes en hak de pepers goed fijn. Hak ook de blaadjes peterselie fijn. Voeg de pepers en peterselie ook toe aan de kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in 20 gelijke delen en draai er balletjes van. Doe de balletjes in de pan of schaal.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan het pannetje met gehaktballetjes op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de gehaktballetjes nu 12 tot 15 minuten, tot ze een mooi kleurtje hebben en gaar zijn.

Haal ondertussen de geroosterde paprika uit de bak of zak. Verwijder het zwarte velletje van de paprika en doe de paprika in de keukenmachine. Draai de paprika tot een puree en meng het vervolgens in een kommetje met de mayonaise en de honing.

Zijn de gehaktballetjes gaar? Haal dan het pannetje van de BBQ, pak er wat prikkertjes bij en serveer de gehaktballetjes direct met de paprika mayonaise. Eet smakelijk!

Tip: In plaats van zelf een rode puntpaprika te roosteren, kun je ook geroosterde paprika’s in pot kopen en er hiervan 1 in de keukenmachine tot puree draaien. Scheelt tijd en is toch heel lekker!

Deze pittige gehaktballetjes met paprika mayonaise zijn heerlijk als voorgerecht, borrelsnack of tapas van de BBQ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *