BBQ Recept voor Kip Cajun Spiesen

Kip Cajun Spiesen

Een spiesje van de BBQ doet het altijd goed. Zeker als je de spiesjes volledig zelf bereidt en ook nog eens serveert met een huisgemaakt sausje. Dat geldt dus ook voor deze kip cajun spiesen met limoen mayonaise. Deze kipspiesen hebben een klein beetje pit van de cajun kruiden, maar die wordt gelijk afgeblust door een heerlijke frisse limoen mayonaise. Klinkt dat niet goed?

Heerlijke Cajun Kip Spiesen met een frise Limoen Mayonaise!
Heerlijke Cajun Kip Spiesen met een frise Limoen Mayonaise!

Hoofdgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 300 gram Kippendijen
– 2 eetlepels Cajun Kruiden
– 1 Limoen
– 4 eetlepels Mayonaise
– 1 eetlepel Gedroogde Peterselie
– 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 4 (houten) Spiesen
– Fijne Rasp

Bereiding

Voor je met de bereiding van deze spiesen begint is het handig om te weten wat voor spiesen je gaat gebruiken. Gebruik je namelijk houten spiesen, dan is het verstandig de spiesen vooraf in het water te leggen, zodat ze wat vocht opnemen. Op de BBQ verbranden de spiesen dan minder snel.

Voor deze kip cajun spiesen begin je met het snijden van de kippendijen. Neem hiervoor een scherp mes en snijd alle kippendijen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm groot. Doe deze blokjes in een schaal en strooi er de cajun kruiden overheen. Meng de blokjes kip met de kruiden tot alle blokjes rondom bedekt zijn met kruiden. Dek de schaal daarna af en laat de smaken even intrekken.

Neem nu een sauskommetje en doe hier de mayonaise in. Voeg hier de rasp en het sap van een halve limoen aan toe en meng dit rustig door mayonaise. Voeg vervolgens de gedroogde peterselie en de versgemalen peper aan toe en roer dit ook door de saus. Zet de limoen mayonaise daarna even aan de kant.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. De BBQ mag zo rond de 160 graden zijn.

Is de BBQ bijna op temperatuur? Pak dan je spiesen en de blokjes kip en rijg de kip op de spiesen. Leg de kipspiesen eerst op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ vervolgens met de deksel. Gaar de spiesen nu ongeveer 8 minuten. Keer ze halverwege even om.

Na 8 minuten garen verplaats je de spiesen naar het directe deel van de BBQ, waar je de spiesen nog 3 a 4 minuten per kant grilt. Keer de spiesjes regelmatig, zodat je goed kunt zien of de kip niet verbrandt. Wil je zeker zijn dat je kip gaar is? Dan kun je hier eventueel een kernthermometer voor gebruiken.

Zijn je kip cajun spiesen gaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct, samen met de limoen mayonaise. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *