italian sausage skillet uitgelicht

Italian Sausage Skillet

Als BBQ verslaafde ben ik natuurlijk op zoek naar mogelijkheden om de BBQ zo vaak mogelijk aan te steken. Mooie recepten voor de doordeweekse maaltijd mogen dan ook niet ontbreken. Neem deze Italian Sausage Skillet bijvoorbeeld. Eenvoudig te bereiden, een mooie dosis groenten en perfect als saus met worst voor een pasta. Deze smaakvolle worsten doen het trouwens ook erg goed op een broodje, met de saus er over gelepeld! In meerdere vormen een aanrader dus!  

jalapeno cheddar hotdogs uitgelicht

Jalapeño Cheddar Hotdogs

Als je een beetje fanatiek aan het BBQ’en bent geslagen dan is de kans groot dat er al wel eens jalapeño cheddar worsten op de grill zijn beland. Hier gaan ze er altijd goed in! Gewoon in stukjes bij de borrel, maar ook op een broodje. Dit keer ging ik wat verder een toverde ze om tot jalapeño cheddar hotdogs. Een hotdog met een beetje een Mexicaans tintje en zeker een aanrader om eens te proberen. Kan natuurlijk ook prima als lunch!  

skirt steak pinwheels uitgelicht

Skirt Steak Pinwheels

Eerder bereidde ik al eens fajitas met skirt steak, dus ik wist dat dit een smakelijk stukje vlees was. Deze keer ging ik voor een andere benadering en toverde ik een mooi stuk Outside Skirt Steak om tot 4 pinwheels met een Italiaanse vulling. Mocht je denke ‘wat zijn pinwheels nou weer?’; Ik sneed een paar smalle repen van de steak, die ik vervolgens belegde en oprolde. Zet de boel vast met een prikker en je hebt een mooi steak rolletje met een vulling naar wens. In dit geval een […]

limburgs zuurvlees uitgelicht

Limburgs Zuurvlees

Hoewel stoofpotjes het hele jaar door kunnen komt de Dutch Oven bij mij in het najaar beduidend vaker uit de kast. Dit keer voor een Limburgse klassieker, die ze daar Limburgs Zoervleisj noemen. Ook wel bekend onder de naam Limburgs Zuurvlees. Ik heb me laten vertellen dat dit gerecht oorspronkelijk met paardenvlees wordt bereid, maar tegenwoordig zie je dit vrijwel uitsluitend met rundvlees voorbij komen. Ik ging voor mooie Black Angus Riblappen, maar je kunt ook met sukade werken in dit recept.

beer braised brats uitgelicht

Beer Braised Brats

Een paar weken terug ging de Bratwurst Battle van The Butchery van start en daar moest ik natuurlijk aan mee doen. Mede door de titel van de battle en het feit dat het nogal herfstig weer was toen ik de BBQ aan ging steken voor mijn creatie werd het een mooie Oktoberfest knaller: Beer Braised Brats geserveerd met curry zuurkool en Duitse aardappelsalade. In bier en uien gestoofde braadworsten dus. Heerlijk! Hieronder het volledige recept voor zowel de braadworsten als de bijgerechten. Niet alles op de BBQ, maar dat kan […]

chili bacon jam uitgelicht

Chili Bacon Jam

Alweer een hele tijd geleden deelde ik een recept voor bacon jam en dat viel bij velen goed in de smaak. Hier bereidde ik hem ook regelmatig om te gebruiken als topping op burgers of voor tussen een tosti. Heerlijk! Toen ik onlangs wat rode pepers en spek over had van een workshop kwam ik op het idee om een nieuwe, wat pittigere variant van de bacon jam te maken en zo ontstond deze chili bacon jam, die het dus erg goed doet op een cheeseburger, maar zelfs lekker is […]

tagliata bavette uitgelicht

Tagliata met Bavette

Een zomerse maaltijd met bavette? Dat moest een Italiaanse klassieker worden! Tagliata wordt normaliter niet met bavette bereid, maar dit stukje vlees past er perfect bij kan ik vertellen. Heerlijk voor een zomerse doordeweekse avond. Bavette lekker grillen en ondertussen de tomaatjes poffen. En dan is je tagliata met bavette al bijna klaar! In dit recept maak je de balsamicosiroop trouwens heel makkelijk zelf, maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken en een flesje aanschaffen!

ribeye crostinis uitgelicht

Ribeye Crostini

Een mooie ribeye gaat vaak de BBQ op als hoofdgerecht, maar in dit recept is dat niet het geval. Althans, als je genoeg van deze crostini met gorgonzola, ribeye en gekaramelliseerde uien eet kunnen ze ook door als hoofdgerecht, maar ze zijn toch vooral bedoeld als voorafje of mooi hapje voor bij de borrel. Met een ribeye van 400 gram en een wit stokbrood kun je toch al gauw 15 tot 20 crostini bereiden en dat maakt het een mooi gerechtje om in grote getalen te maken. Is ook wel […]

vlaams stoofvlees uitgelicht

Vlaams Stoofvlees

Bij veel BBQ’ers komt de Dutch Oven pas in het najaar weer uit de kast, omdat dat traditiegetrouw wat meer het seizoen voor stoofpotten is. Hier niet. De Dutch Oven wordt hier geregeld gebruikt voor allerlei gerechten, waarvan dit Vlaams Stoofvlees de meest recente creatie is. Mooie sukadelappen gestoofd in bruin bier en geserveerd met frietjes, daar kun je me het hele jaar door wel wakker voor maken hoor! Recept Video Vlaams Stoofvlees van de BBQ De bereiding van dit Vlaam Stoofvlees recept heb ik gefilmd en tot een recept […]

tapas van de bbq uitgelicht

Compleet Tapas Menu

Hoewel er inmiddels steeds meer landen zijn om op vakantie te gaan, kies jij er wellicht nog voor om het vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen en gewoon lekker vaak de BBQ aan te steken. Helemaal geen gek idee ook! Om dat vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen ben ik deze zomer gastlid van de PLUS kookclub. Hierin dagen Francesca, Leonie, Linda, Saskia en ik elkaar uit om in een landenthema te gaan BBQ’en. Uiteraard met enkel ingrediënten van PLUS. Ik had al de eer om de challenge […]

indisch gehaktbrood uitgelicht

Indisch Gehaktbrood

Ik maakte al eens eerder een gehaktbrood op een rookplank en ging toen iets meer de Amerikaanse kant op met een rub en BBQ saus. Dit keer liet ik me beïnvloeden door de Indische keuken en ging ik logischerwijs dus voor een Indisch gehaktbrood, gevuld met gekookte eieren en gegaard en gerookt op een eikenhouten rookplankje. Uiteraard maakte ik ook zelf de pindasaus die er aan het eind van de bereiding overheen gaat.

ribeye steak tacos uitgelicht

Ribeye Steak Taco’s

Een mooie steak van de BBQ is altijd een goed idee. Zeker als het een mooie Black Angus Ribeye van The Butchery is! Zo’n ribeye kun je natuurlijk met wat peper en zout bereiden en zo serveren met een paar mooie bijgerechten. Helemaal niks mis mee ook! Maar je kunt ook voor een mooie maaltijd gaan en er deze heerlijke ribeye steak taco’s mee bereiden. Ribeye in een rub, wat mooie toppings voor je taco’s en je doet eens iets anders met je steak. Wat mij betreft een dikke aanrader […]