Cote de Boeuf BBQ

Côte de Boeuf

Als je eenmaal een beetje BBQ verslaafd bent, wil je natuurlijk met mooie, grote stukken vlees aan de gang op de BBQ. De Cote de Boeuf staat waarschijnlijk dan ook wel op je to-do lijstje. Dit prachtige stuk rundvlees is het lekkerst als je het reverse sear bereidt. Dat wil zeggen dat je de Cote de Boeuf eerst indirect gaart op lage temperatuur, waarna je het boven directe hitte op hogere temperatuur af grilt. Het resultaat? Een heerlijk mals stuk rundvlees! Reverse sear Cote de Boeuf is wat mij betreft dan ook zeker een aanrader!

Reverse Sear Cote de Boeuf is waarschijnlijk één van de lekkerste steaks die je gaat eten!
Reverse Sear Cote de Boeuf is waarschijnlijk één van de lekkerste steaks die je gaat eten!

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

– 1 kilo Côte de Boeuf
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer

Bereiding

Voor je met het aansteken van de BBQ en de bereiding van dit mooie stuk vlees aan de slag gaat, is het belangrijk dat je de Cote de Boeuf uit de koeling en uit de verpakking haalt. Zo kan het goed op kamertemperatuur komen en even ontwennen van het vacuüm waar het waarschijnlijk in heeft gezeten. Dit komt het resultaat van je bereiding ten goede. Haal de Cote de Boeuf daarom een uur voor je aan de slag gaat uit de koeling en het liefst nog eerder al uit de vacuüm verpakking.

Zoals gezegd gaan we in dit recept voor een reverse sear Cote de Boeuf. Dat betekent dat we het vlees eerst indirect gaan garen. Steek hiervoor de BBQ aan en ga voor indirecte warmte en een temperatuur tussen de 100 en 120 graden.

Bestrooi het vlees, terwijl de BBQ op temperatuur komt, rondom met grof zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Leg dan het vlees op de BBQ. Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek dan nu ook de probe in het vlees. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en laat de Cote de Boeuf rustig garen tot een kerntemperatuur van 42 graden.

Is de kerntemperatuur van de Cote de Boeuf 42 graden? Dan mag het vlees tijdelijk van de BBQ. Leg het op een bord of in een schaal en dek dit af met wat aluminiumfolie. Let op: alleen afdekken, niet inpakken.

Maak vervolgens de BBQ zo snel mogelijk klaar voor directe hitte en een temperatuur van 230 graden. Borstel je rooster nog even goed schoon en gril daarna de Cote de Boeuf rondom, tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt. Je krijgt dan een medium rare resultaat. Liever medium of zelfs verder? Gaar de Cote de Boeuf dan wat langer door.

Haal de Cote de Boeuf nu van de BBQ en leg het weer op je bord of schaal. Bestrooi het vleees nu rondom met versgemalen zwarte peper. Dek het vlees nu niet af, maar laat het wel 10 minuten rusten voor je het aansnijdt. Het is natuurlijk het mooist om de Cote de Boeuf aan tafel aan te snijden. Je kunt het vlees dan naar smaak nog iets nazouten. Eet smakelijk!

Reverse Sear Cote de Boeuf is waarschijnlijk één van de lekkerste steaks die je gaat eten!
Reverse Sear Cote de Boeuf is waarschijnlijk één van de lekkerste steaks die je gaat eten!

7 reacties

  1. Hee,, ondertussen al wat recepten van jou site afgehaald Echt super en heel lekker.
    Ma een vraagje wil de Cote de Boeuf maken echter voor 2 personen. Moet nog langs de slager en vroeg me af als ik ook 500 of 750 gram kan bestellen In plaats van 1 kilo ? Of is dat niet aan te raden

    • Hoi Benny,

      Bedankt voor je reactie. Het nadeel van steak als deze Cote de Boeuf is dat als je voor een lager gewicht gaat, de steak wel erg dun wordt. Voor slechts 2 personen zou ik dan eerder een mooie dikke ribeye of andere steak nemen die je vervolgens aansnijdt en deelt. Je kunt dan één stuk met zijn tweeën nemen en dus een lekkere dikke steak nemen. succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *