Reverse Sear Varkens Ribeye

Een ribeye heb je ongetwijfeld wel eens gegeten. Dit deel van het rund is erg smakelijk en is misschien wel mijn favoriete steak. Heb je echter ook wel eens een varkens ribeye geprobeerd? Ja, een ribeye van varkensvlees. Het bestaat. Sterker nog, het is super lekker! Ik ontving een paar mooie exemplaren van het Livar varken en bereidde ze middels de reverse sear methode. Hierbij gaar je de varkens ribeyes eerst indirect op lage temperatuur, waarna je ze aan het eind op een hete BBQ af grilt. Het resultaat? Een heerlijke ribeye van de BBQ, maar dan van varkensvlees!

Varkens Ribeye
Varkens Ribeye

Hoofdgerecht

2 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 2 Livar Varkens Ribeyes
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer

Bereiding

Haal de varkens ribeyes een uur voordat je aan de slag gaat uit de koeling. Zijn ze vacuüm verpakt? Haal ze dan ook uit het vacuüm.

Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur ergens tussen de 100 en 120 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Dep de varkens ribeyes dan droog met keukenpapier en bestrooi ze vervolgens met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek de probe dan nu in één van de ribeyes.

Leg de varkens ribeyes op (het indirecte deel van) de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Je kunt eventueel eerst nog wat rookhout toevoegen, maar ik heb dat niet gedaan. Bekijk hier welke houtsoorten bij varkensvlees passen.

Gaar de ribeyes nu tot een kerntemperatuur van 50 graden. Is deze temperatuur bereikt? Haal de varkens ribeyes dan van de BBQ en maak de BBQ klaar voor directe hitte en een temperatuur van 200 tot 220 graden.

Is de BBQ weer op temperatuur? Dan is het tijd om de ribeyes af te grillen. Doe dit 2 minuten per kant. Haal de varkens ribeyes nu van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten voor je ze aansnijdt en serveert. Eet smakelijk!

Livar Varkens Ribeye
Livar Varkens Ribeye

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *