Ga terug
+ servings

Reverse Sear Varkens Ribeye

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: reverse sear ribeye, ribeye, varkens ribeye
Porties: 2 personen
calorieën: 396kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de varkens ribeyes een uur voordat je aan de slag gaat uit de koeling. Zijn ze vacuüm verpakt? Haal ze dan ook uit het vacuüm.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur ergens tussen de 100 en 120 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dep de varkens ribeyes dan droog met keukenpapier en bestrooi ze vervolgens met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek de probe dan nu in één van de ribeyes.
  • Leg de varkens ribeyes op (het indirecte deel van) de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Je kunt eventueel eerst nog wat rookhout toevoegen, maar ik heb dat niet gedaan. Bekijk hier welke houtsoorten bij varkensvlees passen.
  • Gaar de ribeyes nu tot een kerntemperatuur van 50 graden. Is deze temperatuur bereikt? Haal de varkens ribeyes dan van de BBQ en maak de BBQ klaar voor directe hitte en een temperatuur van 200 tot 220 graden.
  • Is de BBQ weer op temperatuur? Dan is het tijd om de ribeyes af te grillen. Doe dit 2 minuten per kant. Haal de varkens ribeyes nu van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten voor je ze aansnijdt en serveert. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 396kcal | Protein: 56g | Fat: 17g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 180mg | Sodium: 195mg | Potassium: 1017mg | Calcium: 42mg | Iron: 4mg