Ga terug
+ servings

Côte de Boeuf van de BBQ

Cote de Boeuf
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: bbq cote de boeuf, Côte de Boeuf, cote de boeuf van de bbq
Porties: 4 personen
calorieën: 749kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor je met het aansteken van de BBQ en de bereiding van dit mooie stuk vlees aan de slag gaat, is het belangrijk dat je de Cote de Boeuf uit de koeling en uit de verpakking haalt. Zo kan het goed op kamertemperatuur komen en even ontwennen van het vacuüm waar het waarschijnlijk in heeft gezeten. Dit komt het resultaat van je bereiding ten goede. Haal de Cote de Boeuf daarom een uur voor je aan de slag gaat uit de koeling en het liefst nog eerder al uit de vacuüm verpakking.
  • Zoals gezegd gaan we in dit recept voor een reverse sear Cote de Boeuf. Dat betekent dat we het vlees eerst indirect gaan garen. Steek hiervoor de BBQ aan en ga voor indirecte warmte en een temperatuur tussen de 100 en 120 graden.
  • Bestrooi het vlees, terwijl de BBQ op temperatuur komt, rondom met grof zeezout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan het vlees op de BBQ. Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek dan nu ook de probe in het vlees. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en laat de Cote de Boeuf rustig garen tot een kerntemperatuur van 42 graden.
  • Is de kerntemperatuur van de Cote de Boeuf 42 graden? Dan mag het vlees tijdelijk van de BBQ. Leg het op een bord of in een schaal en dek dit af met wat aluminiumfolie. Let op: alleen afdekken, niet inpakken.
  • Maak vervolgens de BBQ zo snel mogelijk klaar voor directe hitte en een temperatuur van 230 graden. Borstel je rooster nog even goed schoon en gril daarna de Cote de Boeuf rondom, tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt. Je krijgt dan een medium rare resultaat. Liever medium of zelfs verder? Gaar de Cote de Boeuf dan wat langer door.
  • Haal de Cote de Boeuf nu van de BBQ en leg het weer op je bord of schaal. Bestrooi het vleees nu rondom met versgemalen zwarte peper. Dek het vlees nu niet af, maar laat het wel 5 minuten rusten voor je het aansnijdt. Het is natuurlijk het mooist om de Cote de Boeuf aan tafel aan te snijden. Je kunt het vlees dan naar smaak nog iets nazouten. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 749kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 34g | Fat: 67g | Saturated Fat: 28g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 29g | Cholesterol: 151mg | Sodium: 596mg | Potassium: 569mg | Fiber: 0.3g | Sugar: 0.01g | Vitamin A: 7IU | Calcium: 25mg | Iron: 4mg