Stoofvlees met een zomers tintje? Deze Lente Stoof is wat je zoekt!

Lente Stoof met Spaghetti

Stoofvlees wordt vaak gezien als een wat zwaarder gerecht dat het goed doet in de winter. Dan vinden we het allemaal heerlijk om urenlang te stoven en vervolgens heerlijk te eten. Maar stoofvlees kan ook prima in de lente en zomer, als je het geheel wat frisser en lichter maakt. Dit stoofvlees wordt bijvoorbeeld geserveerd met spaghetti, veldsla en ricotta en door zilveruitjes en cherrytomaatjes te gebruiken smaakt dit stoofvlees heerlijk zomers!

Stoven in de lente? Ga voor deze lente stoof met spaghetti en ricotta!
Stoven in de lente? Ga voor deze lente stoof met spaghetti en ricotta!

Hoofdgerecht

4-6 personen

4 uur

Ingrediënten

– 1 kilo Sukadelappen
– 3 Grote Uien
– 2 teentjes Knoflook
– 1 Rode Paprika
– 20 Cherrytomaatjes
– 300 milliliter Rode Wijn
– 2 blikken Tomatenblokjes (400 g)
– 4 eetlepels Zilveruitjes
– 300 gram Spaghetti
– 75 gram Veldsla
– 4 eetlepels Ricotta
– 2 eetlepels Gedroogde Italiaanse Kruiden
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout
– 3 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Dutch Oven
BBQ Handschoenen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Snijd ondertussen de sukadelappen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en bestrooi deze met zout en peper. Snijd de uien in halve ringen en snipper de knoflook fijn.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de Dutch Oven op de BBQ en laat deze een paar minuutjes warm worden. Voeg vervolgens de olijfolie toe en laat ook deze even warm worden.

Neem nu het vlees en bak deze gedurende 5 minuutjes rondom bruin in de pan. Haal het vlees vervolgens weer uit de pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak deze 3 minuutjes en voeg vervolgens het vlees weer toe aan de pan.

Voeg nu de rode wijn toe aan de pan en breng dit rustig aan de kook. Voeg vervolgens ook de tomatenblokjes toe. Breng het geheel weer rustig aan de kook en haal vervolgens de Dutch Oven kort van de BBQ.

Maak de BBQ nu gereed voor indirecte hitte (temperatuur blijft hetzelfde) en zet de Dutch Oven vervolgens weer terug op de BBQ. Doe de deksel op de pan en de deksel op de BBQ en laat het vlees rustig stoven gedurende 2 uur. Roer af en toe even door.

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze na 2 uur toe aan het stoofvlees. Voeg nu ook de Italiaanse kruiden toe en roer dit goed door de stoof. Laat het stoofvlees nu nog minimaal een uur rustig stoven. Hoe langer je stooft hoe meer het vlees uit elkaar zal vallen, maar let dan wel op de dikte van het stoofvlees, want wellicht zal je dan nog wat water toe moeten voegen tussendoor.

Is je stoofvlees zo goed al klaar? Zet dan een pan water op en kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking. Voeg nu ook de zilveruitjes en cherrytomaatjes toe aan het stoofvlees en roer dit er doorheen.

Is de spaghetti gaar en je stoofvlees naar wens? Haal dan nu de Dutch Oven van de BBQ. Verdeel de spaghetti over de borden, gevolgd door het stoofvlees. Maak ieder bord af met een handje veldsla en een lepel ricotta. Eet smakelijk!

Stoven in de lente? Ga voor deze lente stoof met spaghetti en ricotta!
Stoven in de lente? Ga voor deze lente stoof met spaghetti en ricotta!
Stoven in de lente? Ga voor deze lente stoof met spaghetti en ricotta!

10 reacties

  1. Onze Dutch oven ingewijd met dit recept. Het zal zeker de laatste keer niet zijn, het is een top recept. In plaats spaghetti gekozen voor gele rijst en wat zure room met koriander.
    Een aanrader, bedankt Roy!

  2. Hoi,

    Ik ben van plan om dit weekend dit recept te gaan maken, maar nu heb ik 1 vraag: in hoe zo’n grootte Dutch oven is dit bereid?
    Ik heb namelijk een vrij kleine Dutch oven van ca. 4.25 L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *