beef teriyaki spiesen uitgelicht

Beef Teriyaki Spiesen

Een goede biefstuk van de BBQ is genieten. Ik wilde deze keer echter iets anders doen met biefstuk en kwam uit bij het maken van spiesen. Het werden biefstuk spiesen met een Aziatisch tintje, door teriyaki saus en lente uitjes te gebruiken. En die teriyaki saus, die maken we natuurlijk ook zelf! De combinatie was heerlijk en de bereiding van deze spiesen is eigenlijk heel eenvoudig. Aanrader dus!

Op zoek naar een lekker BBQ recept met biefstuk? Stop met zoeken! Deze Beef Teriyaki Spiesen wil je eten!
Op zoek naar een lekker BBQ recept met biefstuk? Stop met zoeken! Deze Beef Teriyaki Spiesen wil je eten!

Hoofdgerecht

6 personen

1 uur

Ingrediënten

– 500 gram Biefstuk
– 6 Lente Uitjes
– 7 eetlepels Sojasaus
– 7 eetlepels Mirin
– 7 eetlepels Sake
– 3 eetlepels Honing

Overige Benodigdheden

– 6 (Houten) Spiesen

Bereiding

Neem een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Doe er de sojasaus, mirin, sake en honing in en breng langzaam aan de kook. Laat vervolgens een paar minuutjes pruttelen en haal de pan vervolgens van het vuur. Laat de teriyaki saus in een kommetje volledig afkoelen.

Snijd nu de biefstuk in 24 gelijke delen en doe ze in een kom, samen met de teriyaki saus. Dek de kom af en laat dit een half uurtje staan. Gebruik je houten spiesen? Leg deze dan nu in wat water, zodat ze vocht op kunnen nemen. De spiesen verbranden dan minder snel op de BBQ.

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 180 graden.

Snijd het kontje van de lente uitjes en snijd het stevigste deel ieder lente uitje vervolgens in 3 gelijke stukken. Snijd de rest van de lente uitjes in ringetjes.

Haal na een half uur de spiesen uit het water en pak de stukjes biefstuk er weer bij. Rijg nu de biefstuk en de stukken lente ui om en om op de spiesen. Op iedere spies gaan 4 stukjes biefstuk en 3 stukjes lente ui.

Leg de spiesen nu op de BBQ en gril ze in ongeveer 7 minuten rondom krokant en goudbruin. Haal de spiesen vervolgens van de BBQ en leg ze op een serveerplank. Lepel er nog een beetje van de teriyaki saus overheen en strooi de ringetjes lente ui er overheen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *