Teriyaki Gehaktballetjes

Het maken van grote gerechten op de BBQ is erg leuk om te doen, maar soms wil je gewoon wat snacks maken of verschillende kleine hapjes bereiden op de BBQ. Deze teriyaki gehaktballetjes mogen dan niet ontbreken! Ze zijn eenvoudig voor te bereiden, relatief snel klaar op de BBQ en ze zijn ook nog eens bijzonder lekker! Klinkt als de ideale combinatie voor een heerlijk BBQ tapas avond toch?

Tapas van de BBQ met deze Teriyaki Gehaktballetjes

Voorgerecht/Snack

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 300 gram Half-om-half Gehakt
- 1 Ei
- 50 gram Panko
- 2 Sjalotjes
- 2 teentjes Knoflook
- 1 eetlepel Geraspte Verse Gember
- 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
- 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
- 1 theelepel Zout
- 3 eetlepels Teriyaki Saus
- 1 eetlepel Honing
- 1 eetlepels Geroosterde Sesamzaadjes

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Bastingkwast
– Cocktailprikkers

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 graden.

Neem vervolgens een mengkom en doe hier het gehakt, het ei, de panko, de geraspte gember, het paprikapoeder, de peper en het zout in.

Snipper nu de sjalotjes goed fijn en knijp de teentjes knoflook uit. Doe de sjalotjes en knoflook ook in de mengkom en meng alles ingrediënten goed door elkaar. Heb je het gevoel dat het mengsel nog te nat is om er stevige balletjes van te draaien, voeg dan nog wat panko toe.

Verdeel het gehakt mengsel nu in 10 gelijk delen en rol er balletjes van. Leg deze klaar, terwijl de BBQ op temperatuur komt.

Is de BBQ warm? Leg de gehaktballetjes dan op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de balletjes nu 10 minuutjes.

Meng ondertussen de teriyaki saus met de honing en pak de bastingkwast er bij. Smeer de gehaktballetjes na 10 minuten rondom in met de saus en sluit de BBQ weer met de deksel. Herhaal dit na 5 minuten nog een keer en haal de balletje na nog eens 5 minuten van de BBQ. Ze hebben dan in totaal 20 minuten gegaard op de BBQ.

Leg alle teriyaki gehaktballetjes nu op een schaal of serveerplank en bestrijk ze met het restant van je saus. Bestrooi ze daarna met de geroosterde sesamzaadjes en serveer ze met de cocktailprikkers. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *