peanut butter brownie swirl uitgelicht

Peanut Butter Brownie Swirl

Jawel, ik heb weer een brownie recept voor je! Kon je eerder al genieten van een karamel fudge brownie en een Oreo brownie skillet, gaan we deze keer voor een variant met pindakaas. Dit recept voor een peanut butter brownie swirl wordt ook weer gebakken in een skillet en zal er voor zorgen dat niemand met honger naar huis gaat.

Brownie van de BBQ? ga voor deze variant met pindakaas!
Brownie van de BBQ? ga voor deze variant met pindakaas!

Dessert

8 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 200 gram Ongezouten Roomboter
– 200 gram Pure Chocolade
– 100 gram Melk Chocolade
– 4 Eieren
– 200 gram Donkerbruine Basterdsuiker
– 150 gram Zelfrijzend Bakmeel
– 2 eetlepels Pindakaas

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Gietijzeren Skillet (ø 27 cm)
– Bakpapier
– Satéprikker

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitten en een temperatuur van 200 graden.

Zet vervolgens een pannetje op laag vuur en smelt hierin de boter, samen met alle chocolade. Blijf dit gedurende het smelten goed doorroeren en let op dat de chocolade niet verbrandt. Is de chocolade goed gesmolten en vermengd met de boter? Haal de pan dan van het vuur.

Klop nu de eieren en de basterdsuiker samen luchtig. Dit kan met de garde of met een mixer. Schenk vervolgend het boter/chocolade mengsel bij de eieren, terwijl je deze met een garde goed door roert. Roer hierna ook het zelfrijzend bakmeel door de eieren, suiker, chocolade en boter.

Neem nu de skillet, bedek de bodem hiervan met bakpapier en giet er vervolgens het brownie beslag in. Lepel nu 2 eetlepels pindakaas op het beslag en pak de satéprikker er bij. Trek nu met de satéprikker door de pindakaas en het browniebeslag, zodat beide zich een beetje met elkaar vermengen en je sierlijke strepen krijgt.

Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de brownie te bakken. Ze deze hiervoor de pan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de brownie nu 30 minuutjes op de BBQ. De brownie mag in het midden een klein beetje nat zijn, maar let wel op dat deze niet te vloeibaar is. Is dat nog niet het geval na een half uur? Bak de brownie dan nog 5 tot 10 minuten op de BBQ.

Is de brownie klaar? Til de skillet dan met een ovenhandschoen van de BBQ. Laat de brownie even 10 minuutjes afkoelen en serveer hem daarna aan je eters. Je kunt met een lepel of een taartschep porties uit de pan scheppen en eventueel serveren met een bolletje vanille ijs en wat slagroom. Eet smakelijk!

Brownie van de BBQ? ga voor deze variant met pindakaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *