
Bijgerecht
4 personen
1 uur en 15 minuten
Ingrediënten
- 12 middelgrote Iets Kruimige Aardappelen
- 1 Bol Mozzarella
- 100 gram Spekreepjes
- 1 eetlepel Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
Overige Benodigdheden
- BBQ met Deksel
- Gietijzeren Skillet (ø 27 cm)
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Boen de aardappelen ondertussen schoon. Doe de olijfolie in de gietijzeren pan en leg alle aardappelen er in.
Is de BBQ op temperatuur? Zet de pan met aardappelen dan op het grilrooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat de aardappelen nu 40 minuutjes staan.
Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.
Haal na 40 minuten de pan van de BBQ en druk met een pollepel iedere aardappel iets stuk. Niet helemaal tot puree, maar zodat de aardappel net uit zijn schil barst.
Breng de aardappelen nu op smaak met peper en zout. Verdeel hierna de spekreepjes en mozzarella over de aardappelen en zet de pan nog een kwartier terug op de BBQ, met de deksel gesloten.
Na dit kwartier zijn de spekreepjes lekker krokant gebakken en is de mozzarella gesmolten. Zet de pan met bacon mozzarella aardappelen op tafel en laat iedereen zelf zijn deel opscheppen. Eet smakelijk!